Держветфітослужба за підсумками розслідування поставок яєць в Ізраїль вводить тимчасовий контроль експорту яєць — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держветфітослужба за підсумками розслідування поставок яєць в Ізраїль вводить тимчасовий контроль експорту яєць

Аграрний ринок
336
Держветфітослужба після отримання інформації від ветеринарних органів Ізраїлю про нібито виявлену бактерію сальмонели в партії яєць філії “Птахофабрики” Авіс “ПАТ” Птахогосподарство “Червоний прапор” (Херсонська обл.) не виявила патогенних мікроорганізмів у вмісті яйця, однак виявила збудник Salmonella Enteritidis в пробах посліду і змивах з окремих пташників цього підприємства.
“З метою попередження можливих ризиків для українських виробників і експортерів курячого яйця Держветфітослужба ініціювала нараду з основними учасниками ринку. Учасники наради підтримали пропозицію компетентного органу України про введення в тимчасовому порядку обов’язкового державного лабораторного контролю кожної партії яєць, що йде на експорт”, – йдеться в повідомленні відомства.
Для забезпечення належного контролю за якістю та безпекою яєць на внутрішньому ринку основні виробники зобов’язалися провести додатковий аудит власних потужностей із залученням фахівців державної ветеринарної медицини.
Коментуючи результати наради основних виробників курячих яєць, перший заступник глави Держпродпотребслужби Володимир Лапа зазначив, що відомство готове стати професійним консультантом і помічником для добросовісних виробників, проте до недобросовісних учасникам ринку буде застосовувати найжорсткіші санкції.
Згідно з повідомленням, за підсумками перевірки філії “Птахофабрики” Авіс” Держветфітослужба негайно прийняла заходи з обмеження вивезення яйця з пташників, де був виявлений збудник Salmonella Enteritidis, та проведення профілактичних заходів на підприємстві.
“На сьогодні ситуація локалізована, не існує загроз для життя і здоров’я людей”, – наголошується в релізі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас