Прем'єр доручив провести тендер на поставку трансформаторів українським енергетичним компаніям — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр доручив провести тендер на поставку трансформаторів українським енергетичним компаніям

Енергетика
418
Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк доручив Міністерству енергетики та вугільної промисловості, Державної фінансової інспекції та Державної фіскальної інспекції перевірити умови тендеру на постачання трансформаторів українським енергетичним компаніям “Центренерго” і “Укренерго”
Таке доручення прем’єр дав на засіданні Кабінету міністрів у середу.
“Я думаю, ви розберетеся, а ми вам допоможемо”, – сказав прем’єр, звертаючись до міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина.
За словами прем’єр-міністра, Кабмін доручає зупинити оплату поставки трансформаторів, які закуповуються на тендерах до закінчення перевірки.
Прем’єр зазначив, що в Кабмін надійшла інформація, що з участі в тендері були виключені всі іноземні компанії і переможцем залишився тільки “Запоріжтрансформатор”, що належить російському бізнесменові Костянтину Григоришину.
Міністр енергетики та вугільної промисловості В.Демчишин відповів прем’єру, що тендер ще не проведений і рано говорити про те, що якісь компанії виключені з участі в ньому.
Прем’єр у свою чергу сказав, що Кабмін отримав листа від компанії “Хюндай”, в якому вона скаржиться на виключення з тендеру.
У свою чергу глава Міненерговугілля зазначив, що в даному випадку мова йде про фізичну особу-підприємця з оборотом в 500 млн грн, який претендує на участь у тендері і необхідно розібратися, чи дійсно цей учасник представляє інтереси самої компанії “Хюндай”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас