Україна готується підписати ЗВТ з Сінгапуром і В'єтнамом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна готується підписати ЗВТ з Сінгапуром і В'єтнамом

Казна та Політика
413
Заступник міністра аграрної політики і продовольства з питань євроінтеграції Владислава Рутицька заявила, що для України держави ASEAN є потенційно можливими партнерами.
За її словами, за 1,5-2 роки Україна зможе наростити агроекспорт в країни регіону до $ 800 млн, а через 3-4 роки – до $ 1 млрд. Значний поштовх може надати створення зони вільної торгівлі з однією з країн-учасниць. В Україні серед таких розглядаються В’єтнам і Сінгапур.
“Я підтримую ініціативу щодо спроби підписати ЗВТ з цією державою, адже ринок В’єтнаму перспективний і багатьма розглядається як локомотив Азії”, – пише заступник міністра, уточнивши, що Росія розглядає офіційний Ханой як базу для виходу на ринок регіону та може створювати нашим геоекономічним спробам певні проблеми . Раніше Росія повідомила про готовність укласти ЗВТ з Гонконгом.
“Також вважаю, що Україна повинна дати нове дихання ідеї створення ЗВТ з Сінгапуром. Нам цікавий не тільки внутрішній ринок цієї економічно розвиненої держави, територія якої в 840 разів менше території України. ЗВТ з цією державою може стати для українських експортерів містком на інші ринки ASEAN , а Сінгапур став би своєрідним торговим хабом “, – написала Владислава Рутицька у своєму блозі.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас