Україна може повернутися на молдовський ринок електроенергії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна може повернутися на молдовський ринок електроенергії

Енергетика
309
Gas Natural Fenosa Furnizare Energie, найбільша в Молдові електророзподільна компанія, за підсумками оголошеного тендера планує наприкінці березня укласти контракт на закупівлю електроенергії з 1 квітня 2016 по 31 березня 2017 року.
Як повідомили в компанії, конкурс проводиться відповідно до закону про електроенергію і з урахуванням того, що 31 березня закінчується термін дії контрактів на постачання з Молдавської ГРЕС, розташованої в Придністров’ї і належить російській “Інтер РАО”, і молдавською держкомпанією Energocom.
“Потенційним постачальникам електроенергії з Молдови, Румунії та України відправлені відповідні запити щодо надання пропозицій до 29 січня. До тендеру запрошені, зокрема, Молдавська ГРЕС, придністровський “Енергокапітал”, Energocom, Primenergo, Concord Maxima, Iuganord Grup, Imbold-Prim, Hideco , Interenergo, Pielart Service, Ecoelectroenergo, Proenergy Electric, Volt Grup, ТОВДТЕК”, ПАТ “Донбасенерго”, – сказав представник компанії.
Молдова виробляє лише п’яту частину споживаної електроенергії. Раніше вона закуповувала відсутні обсяги в України і Молдовської ГРЕС. Однак з урахуванням кризи в українській електроенергетиці постачання з цієї країни з кінця 2014 року були практично припинені, а з квітня 2015 єдиним постачальником стала Молдовська ГРЕС через посередницьку фірму “Енергокапітал”.
За чинним контрактом Молдова набуває електроенергію з Придністров’я за ціною $ 0,068 за 1 кВт.год. Влада Молдови сподівається, що з урахуванням зниження вартості газу та інших енергоресурсів ціна закуповуваної електроенергії буде нижче торішньої.
Іспанська Gas Natural Fenosa вийшла на ринок Молдови в 2000 році, купивши в республіці три електророзподільні мережі за $ 20 млн. Gas Natural Fenosa Furnizare Energie – найбільший приватний дистриб’ютор електроенергії в Молдові, забезпечує поставки електроенергії споживачам центральних і південних районів країни. У республіці діють також два державні електророзподільних підприємства, що обслуговуть північ Молдови.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас