ЗАЗ спростував інформацію про припинення випуску автомобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЗАЗ спростував інформацію про припинення випуску автомобілів

Фондовий ринок
2551
Запорізький автовиробник продовжить випускати автомобілі для українського ринку. Про це повідомляє AUTO-Consulting з посиланням на прес-службу корпорації “УкрАвто”.
У лінійці ЗАЗ залишаються ті ж моделі, що і в 2015 році. Це – “Сенс”, “Ланос”, “Віда” і “Форца”, але вже у виконанні Євро-5. Єдина корекція, яку зазнав модельний ряд – це відмова від виробництва Lanos з двигуном 1,4 л і автоматичною коробкою передач, а також від аналогічного виконання моделі VIDA.
Двигун українського виробництва 1,3 л, яким комплектують ЗАЗ Sens, інженери заводу довели до норм токсичності Євро-5. Враховувати ситуацію на українському автомобільному ринку ЗАЗ, формувати свою виробничу програму на основі замовлень і потреби ринку.
Продовжиться і співпраця з традиційними партнерами ЗАЗ на зовнішніх ринках. У Запоріжжі продовжать виробництво машинокомплектів для складального заводу в Єгипті. Крім того, ЗАЗ продовжує шукати нові ринки. У 2016 році ЗАЗ планує закріпитися в країнах Африки та Близького Сходу.
Але зрозуміло, самим пріоритетним ринком для ЗАЗ залишається свій власний. В дилерській мережі в Україні сформований нормативний залишок автомобілів межах 3 – 4 місячних обсягів продажів. У міру його закінчення, завод буде планувати виробництво нових партій автомобілів.
У прес-службі зазначають, що за важку економічну ситуацію, основне завдання на поточний рік – зберегти виробництво і трудовий колектив.
Нагадаємо, що в 2015 році ЗАЗ випустив 3624 легкових автомобілів, що на 71,6% менше, ніж в 2014-му. У цьому році ЗАЗ повідомляв, що не буде випускати автомобілі в 2016 році.
За матеріалами:
Auto-Consulting
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас