Єврооблігації "Укрзалізниці" визнані найбільш високоприбутковою інвестицією 2015 року (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврооблігації "Укрзалізниці" визнані найбільш високоприбутковою інвестицією 2015 року (інфографіка)

Фондовий ринок
699
Bloomberg оцінив прибутковість широкого спектра активів в 2015 році, починаючи від валют і фондових індексів, і закінчуючи сировинними товарами і викидними облігаціями.
Саме в сегменті junk bonds (викидні, високоприбуткові облігації) визначився найбільш високоприбутковий актив минулого року – єврооблігації Укрзалізниці з погашенням в травні 2018 року. Інвестиції в цей борг могли за рік принести практично 90% дохідності, перевищивши навіть прибутковість Ямайського фондового індексу, який показав по року + 83% (лідера в сегменті акцій) і найприбутковішої валюти 2015 року – сомалійського шилінга (+ 18% за рік).
На жаль, пишатися такою динамікою не приходиться, адже вона відображає скоріше не висоту зльоту, а глибину падіння вартості на початок минулого року, з якою паперам вдалося відновитися.
Багато в чому зростання вартості своїх облігацій “Укрзалізниця” повинна бути вдячна макроекономічній стабілізації в країні і виходу України з переддефолтного стану, що відображає і зростання прибутковості суверенного боргу України, який був успішно реструктуризований. Наприклад, випуск держбондів з погашенням у вересні 2020 показав 50% -у прибутковість, багато в чому задаючи тренд вартості інших квазідержавних торгованих боргових паперів, найбільш яскравою з яких є УЗ.
Однак певне значення для вартості паперів “Укрзалізниці”, ймовірно, зіграли й інші позитивні фактори в галузі в цілому, наприклад, зрушена з точки корпоратизації “Укрзалізниці” і перші реальні кроки з реформування галузі в цілому.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас