Зимова гума: Продавці пояснюють подорожчання валютними скачками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зимова гума: Продавці пояснюють подорожчання валютними скачками

Особисті фінанси
1369
Надії вітчизняних автовласників проїздити зиму, не витрачаючись на підготовку машини до холодів, не виправдалися.
Восени продавці шин і представники СТО в один голос заявляли про тенденції тотальної економії водіїв на зимовому пакеті. Наші громадяни намір не купували зимову гуму, не кажучи вже про інші сезонні витрати.
«Як тільки почалися снігопади, продажі виросли в середньому на 10%. В основному, купують те, без чого їздити зараз просто неможливо: зимові шини, ланцюги на шини, а також технічні рідини для морозу », – говорить старший менеджер інтернет-магазину автотоварів «120 км / год» Павло Комлик.
Підвищеним попитом користуються якомога дешевші розхідники і покришки: «Зокрема, сербські Taurus і українські Priori покришки. Середня вартість шини R15 – порядку 700 грн. Для порівняння: така ж Fulda обійдеться вже в 1050 грн », – говорить він.
Та ж тенденція спостерігається і з незамерзаючими омивачами для стекол. «Майже всі хороші розхідники – імпортні і їх вартість безпосередньо залежить від курсу долара», – зазначають в інтернет-магазині Autozabota.
У цьому сезоні автотовари подорожчали, в середньому, на 30-40%. Останній раз продавці переписали цінники буквально напередодні вихідних, зокрема, на 2% подорожчали зимові шини.
Самі торговці пояснюють це валютними скачками, хоча деякі експерти не виключають і спекулятивного чинника: нинішній сніг – чи не останній шанс для продавців реалізувати залежаний товар. На цій хвилі в магазинах почали масово діставати зі складів лопати, колісні ланцюги, розморожувачі замків і стекол та ін.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас