В Україні один з найбільш витратних і неефективних у світі держсекторів (дослідження) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні один з найбільш витратних і неефективних у світі держсекторів (дослідження)

Казна та Політика
1320
Україна займає 9 місце за часткою сукупних витрат державного сектора у ВВП, яка складає 50,95%.
Відповідна інформація міститься в дослідженні Центру економічної стратегії.
Крім України, серед країн, що розвиваються в першій десятці цього рейтингу розташовуються лише Лівія, де йде громадянська війна, і Лесото, більшість населення якої працює в ПАР.
При цьому всі інші країни, що входять до ТОП-10 рейтингу, є високорозвиненими.
“В Україні державний сектор має дуже великі розміри – країна посідає дев’яте місце в світі за часткою державних витрат у ВВП. При цьому інституційна спроможність держави в Україні – її здатність ефективно управляти, регулювати економіку, стримувати корупцію і т.п. – є дуже низькою, на рівні країн третього світу”, – йдеться в дослідженні.
Як відомо, Міністерство фінансів і Національний банк України в перспективі трьох-п’яти років, коли закінчиться програма з Міжнародним валютним фондом, очікують в Україні стабільно низьку інфляцію – в межах 5% на рік, а також кардинальне зниження ролі держави в економіці.
За оцінками Міністерства економічного розвитку і торгівлі, частка державного сектора в економіці України в І кварталі 2015 року становитиме 16,3%, у той час як оцінна вартість держактивів досягла 26,6% від усіх активів в країні.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас