Державіаслужба проведе позапланову перевірку МАУ після інцидентів на рейсах авіакомпанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Державіаслужба проведе позапланову перевірку МАУ після інцидентів на рейсах авіакомпанії

Фондовий ринок
729
Державна авіаційна служба України проводить позапланові інспекційні перевірки ПрАТ “Авіакомпанія” Міжнародні авіалінії України “(МАУ), КП” Міжнародний аеропорт “Київ” (Жуляни) ТОВ “Майстер-Авіа” (оператор терміналів аеропорту) і ТОВ “Інтеравіа” (усі Київ) на відповідність вимог нормативно-правових актів щодо забезпечення належного рівня безпеки польотів.
Як повідомляється на веб-сайті Державіаслужби, такий крок викликаний інцидентами, які відбулися 15 січня о ДП “Міжнародний аеропорт” Львів “ім. Данила Галицького і 16 січня в аеропорту” Київ “під час виконання рейсів МАУ.
Як повідомлялося, літак МАУ, що виконував рейс Львів – Київ 15 січня здійснив вимушену посадку в аеропорту “Львів”, ніхто не постраждав. Компанія тоді повідомила, що Boeing 737-800, що виконував вказаний рейс повернувся в аеропорт вильоту, оскільки після набору висоти в пасажирському салоні з’явився запах горілого пластику, проте ознак загоряння – диму, вогню – не було виявлено.
Там зазначили, що запах у салоні міг бути викликаний попаданням, ймовірно, целофанового пакета, целофановою плівки для упакування валіз у двигун через повітрозабірник.
Крім того, 16 січня літак МАУ, що виконував рейс Львів – Київ (“Бориспіль”) пішов на посадку в аеропорт “Київ”, де під час неї викотився за межі злітно-посадкової смуги. Постраждалих немає.
У той же час, згідно прес-релізу МАУ, літак здійснив посадку на запасний аеродром в аеропорту “Київ” через закриття злітно-посадкової смуги аеропорту “Бориспіль”.
“У процесі пробігу після посадки сталося викочування повітряного судна за межі торця злітно-посадкової смуги. Ніхто з 134 пасажирів і п’яти членів екіпажу, що знаходилися на борту, не постраждав. Повітряне судно пошкоджень не отримало.
Тим часом аеропорт “Бориспіль” заперечував закриття ЗПС і зазначав, що аеродром протягом 15-16 січня містився в експлуатаційному стані, обмежень щодо прийому / відправлення повітряних суден не вводилися.
У зв’язку із зазначеним інцидентом аеродром аеропорту “Київ” був закритий до 16:00 16 січня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас