НБУ і Центробанк Польщі обговорили умови надання техдопомоги українському регулятору — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ і Центробанк Польщі обговорили умови надання техдопомоги українському регулятору

Казна та Політика
396
Національний банк і Центробанк Польщі обговорили умови надання техдопомоги українському регулятору.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби НБУ.
У Нацбанку пройшла установча зустріч з представниками Національного банку Польщі, на якій обговорювалося надання технічної допомоги українському регулятору в 2016-2018 роках.
Представники польської сторони підтвердили свою підтримку реформам, які впроваджує Національний банк України, і озвучили можливі сфери, в яких готові надавати експертну та консультаційну допомогу українським колегам.
Згідно з прийнятою Центробанком Польщі в грудні минулого року “Програмою технічного співробітництва 2016” Україна увійшла до списку країн-пріоритетних партнерів, що мають доступ до розширеного формату співпраці.
Напрямками надання технічної допомоги для країн-партнерів центробанку Польщі увійшли: монетарна політика та її інструменти; фінансова стабільність; платіжні системи; статистика; грошовий оборот, випуск валюти; управління резервами в іноземній валюті; управління фінансовими ризиками.
Національний банк розглядає проекти технічної допомоги як можливість досліджувати успішний досвід інших центральних банків і знайти вірні рішення до конкретних проблем і завдань.
Нагадаємо, Національний банк України співпрацює з низкою центральних банків світу, таких як центральний банк Австрії, Нідерландів, Франції, Швеції, Німеччини та інших країн.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас