З 1 березня пачка сигарет може коштувати мінімум 17 гривень, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З 1 березня пачка сигарет може коштувати мінімум 17 гривень, - експерт

Особисті фінанси
7340
Найближчим часом Кабінет Міністрів відповідно до повноважень, які надала Верховна Рада, поряд з максимальними роздрібними цінами може ввести правило установки мінімальних роздрібних ціни на сигарети.
Про це заявив президент ГО «Національна організація роздрібної торгівлі» (НОРТ) Юрій Бондарєв.
За його словами, рівень 16-17 гривень за пачку є досить прийнятним.
«Ми очікуємо, що з 1 березня сигарети коштуватимуть з урахуванням роздрібного акцизу не менше 17 гривень за пачку», – зазначив Бондарєв.
Президент НОРТ впевнений, що введення мінімальної ціни на рівні 17 гривень ставить усіх у рівні конкурентні умови.
«Насправді всі виробники виграють, якщо цінові війни зупиняться, а роздріб отримає достатній ресурс – скажімо, хоча б більше 10% від фінальної ціни. Ці ресурси з боку роздробу зможуть піти на розвиток бізнесу, організацію нових зручних для споживачів форматів торгівлі і, що найважливіше, створення нових робочих місць», – зазначив Бонадрев.
За його словами, для роздрібної торгівлі постійні цінові коливання сигарет, які є підакцизним товаром, досить серйозна проблема, яка пов’язана з прогнозуванням продажів, з ускладненим процесом управління запасами, наявністю одного і того ж продукту за різними цінами.
Крім того, президент НОРТ підкреслив, що цінові війни призводять до зниження бази оподаткування сигарет і, відповідно, надходжень до бюджету України.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас