Проти Volkswagen готуються подати позов 66 інвесторів, - FT — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проти Volkswagen готуються подати позов 66 інвесторів, - FT

Фондовий ринок
523
66 інституційних інвесторів мають намір звернутися з позовом проти німецького концерну Volkswagen у зв’язку з “дизельним” скандалом.
Перший позов буде поданий в найближчі дні, повідомляє британське видання The Financial Times.
 Як зазначає видання, позов посилить тиск на Volkswagen, який раніше цього місяця заявив, що річний обсяг продажів впав вперше за більш ніж десятиліття. Клаус Нідінг – юрист німецької компанії Nieding and Barth – повідомив про можливий колективний позов в США, який може бути поданий на наступному тижні в Німеччині від імені американських інституційних інвесторів. При цьому, юрист відмовився назвати позивача, які першими подасть позов.
Як очікується, решта 65 інституційних інвесторів приєднаються до цього позову. Нідінг зазначив, що його юридична фірма працює з MüllerSeidelVos, такою ж німецькою компанією, а також американською Robbins Geller Rudman and Dowd, щоб представляти інвесторів. Він повідомив, що юридичні фірми разом представляють “багато іноземних інституційних інвесторів, в першу чергу із США, з претензіями в декілька сотень мільйонів євро”. Юрист додав: “Ми представляємо, наскільки нам відомо, найбільша кількість претензій і акціонерів (у Німеччині)”. Видання нагадує, що Міністерство юстиції США вже подало позов від імені EPA (Агентства з охорони навколишнього середовища, Environmental Protection Agency).
Раніше британська газета The Financial Times писала, що Volkswagen шкодить своєму іміджу заявами про “дизельний скандал”.
Як стверджує видання, клієнтів та інвесторів дратують публічні заяви автовиробника. Адже спочатку керівництво концерну заперечувало звинувачення з приводу “дизельного скандалу”.
“Це далеко не поодинокий випадок, це всього лише одна із серії помилок, які боляче вдарили по VW”, – говорять експерти.
Видання The Financial Times повідомило, що стосовно Volkswagen відкрито нову справу – концерн запідозрили в ухиленні від сплати податків.
Крім того, як писала британська газета The Telegraph, акціонери подадуть багатомільярдні позови проти Volkswagen. Так, фінансова група Bentham очолила інвесторів VW, щоб відсудити у нього 40 мільярдів євро через нещодавнього скандалу з фальсифікацією тестів на викид двигунами забруднюючих речовин. Німецький автоконцерн зараз знаходиться в центрі одразу кількох скандалів.
Двоє з них були виявлені американськими регуляторами – порушення пов’язані з надлишковими викидами оксидів азоту. Один скандал торкнувся 11 млн автомобілів з трилітровими двигунами. Другий торкнувся 85000 машин з двигунами меншої потужності. Всього в Європі Volkswagen відкликав 11,5 млн автомобілів. У зв’язку з цим у третьому кварталі збитки німецького концерну досягли 3,5 млрд євро на тлі “дизельного” скандалу.
За матеріалами:
Financial Times
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас