Покупець одного з сортів американської нафти вимагав від продавця доплатити, щоб він забрав сировину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Покупець одного з сортів американської нафти вимагав від продавця доплатити, щоб він забрав сировину

Енергетика
2046
Компанія Flint Hills Resources згодна купити нафту сорту North Dakota Sour, якщо їй заплатять за неї по 0,50 долара/барель.
У січні 2014 року ця марка коштувала 47,60 долара, але до січня 2015 року подешевшала до 13,50 долара/барель.
“North Dakota Sour є вкрай низькоякісним сортом з високим вмістом сірки. За повідомленням виконавчого віце-президента Далласької компанії Turner Mason Джона Ауерса, з 2011 року компанія Enbridge перестала надавати свої нафтопроводи для високосірчистої нафти і її доводиться вивозити вантажним і залізничним транспортом, що значно підвищує витрати”, – йдеться в повідомленні.
Наголошується, що на North Dakota Sour припадає менше 15 тисяч барелів на добу через загальний видобуток нафти в Північній Дакоті. Для порівняння, в західній частині штату розташована сланцева формація Баккен, яка дає щодня 1,1 мільйона барелів низькосернистої нафти.
Представник Flint Hills Джейк Рейнтам не відповів на телефонний дзвінок і запит Bloomberg по електронній пошті з проханням прокоментувати цінову політику компанії.
Нафта з високим вмістом сірки в цілому коштує менше, тому що для її переробки потрібне спеціальне обладнання, пояснює агентство. Bloomberg також нагадує, що торік в канадському центрі нафто- і газовидобутку Едмонтоні пропан протягом трьох місяців продавався по негативній ціні, тобто продавці доплачували покупцям.
На думку Ауерса і президента Lipow Oil Associates з Х’юстона, якщо виробникам доводиться платити за те, щоб у них купили нафту, то залишається тільки один вихід – припинити видобуток.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас