США надали Україні медобладнання та засоби зв'язку для ЗСУ на $ 23 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США надали Україні медобладнання та засоби зв'язку для ЗСУ на $ 23 млн

Казна та Політика
219
США передало Україні обладнання медичного призначення та кошти військового зв’язку вартістю $23 млн, передача яких відбулася в Міжнародному аеропорту “Бориспіль” (Київ) в неділю.
“Це включає обладнання захищеного радіозв’язку на $ 21 млн, що дозволить українським військовим ефективно обмінюватися інформацією, не наражаючись на небезпеку, а також медичне спорядження для порятунку життів на полі бою на $ 2 млн”, – повідомило посольство США.
В інформації зазначається, що після проходження митних процедур, передане США обладнання буде доставлено в підрозділи української армії, яких навчають американські фахівці в Яворові та Хмельницькому.
“Американські інструктори зі складу Об’єднаної багатонаціональної Підготовчої Групи (JMTG-U) навчать українських солдатів поводженню з цим обладнанням для використання на лінії фронту”, – йдеться в повідомленні.
У посольстві пояснили, що ця партія допомоги на $ 23 млн є частиною 75-мільйонної Європейської обнадійливою ініціативи США.
“З початку конфлікту в Україні США призначили Україні допомогу більш ніж $ 260 млн, включаючи поставку бронежилетів, транспортних засобів, приладів нічного бачення і тепловізорів, медичного спорядження, важкого інженерного обладнання, портативних радіостанцій, патрульних катерів, наметів і противомінометних радарів”, – нагадали американські дипломати.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас