Споживачі заощадять 25% після перерахунку плати за тепло, - Зубко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Споживачі заощадять 25% після перерахунку плати за тепло, - Зубко

Особисті фінанси
1032
Перерахунок вартості послуг опалення в залежності від температури повітря дозволить споживачам заощадити близько 25% коштів.
Про це заявив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко під час селекторної наради з питань опалювального сезону в Одеській області.
“Населення буде платити за те, що реально спожито, а не за те, що нарахували тепловики. Люди зможуть заощадити. Для цього розроблена зрозуміла методика. Її отримали всі комунальні служби”, – підкреслив віце-прем’єр-міністр.
Чиновник зазначив, що глави державних адміністрацій особисто відповідають за опалювальний сезон на місцях. Вони інформують координаційний центр про функціонування всіх систем опалення та водопостачання.
“Ви відповідаєте за якість і кількість рахунків, які виставляють нашим споживачам”, – підкреслив Геннадій Зубко.
Він зазначив: необхідно забезпечити якість послуг і справедливу ціну на них.
“У 2015 році підприємства теплокомуненерго зекономили 2 млрд кубометрів газу порівняно з минулим роком”, – сказав чиновник.
Геннадій Зубко також підкреслив, що за минулий рік встановлено 50% будинкових лічильників тепла і газу.
“У 2016 році ми повинні закрити питання щодо газових будинкових лічильників, а також вийти на 75-78 відсотків встановлення будинкових лічильників тепла”, – додав він.
“Ми повинні пояснити населенню необхідність економії газу і, по можливості, заміни його іншими видами палива та енергії. Зараз важливо бути економними, не спалювати дорогоцінні енергоресурси в повітря”, – додав Зубко.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас