Метінвест звернувся до американського суду з банкрутств — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Метінвест звернувся до американського суду з банкрутств

Фондовий ринок
1209
Суд з банкрутств американського штату Делавер призначив на 9 лютого засідання за зверненням Metinvest BV (Нідерланди), материнської компанії української гірничо-металургійної групи “Метінвест”, санкціонувати в США її пропозицію щодо реструктуризації еврооблігацій на$1,125 млрд.
Згідно з повідомленням Metinvest на веб-сайті Ірландській фондовій біржі, будь-які заперечення або відповіді на зазначене звернення приймаються до 2 лютого.
Крім цього, Metinvest звернувся до суду з проханням визнати, що зазначена пропозиція є тільки попередніми. Засідання по цьому зверненню заплановано 29 січня. Будь-які заперечення або відповіді по ньому приймаються до 26 січня.
Як повідомлялося, Верховний суд Англії та Уельсу (High Court of Justice of England and Wales) 13 січня дозволив Metinvest BV скликати 27 січня 2016 збори власників єврооблігацій на загальну суму $1,125 млрд, щодо реструктуризації цінних паперів.
Рішення стосується власників єврооблігацій на $ 85 млн з терміном обігу в 2016 році, на $ 289 734 000 з терміном обігу в 2017 році і на $ 750 млн з терміном обігу в 2018 році.
Закриття реєстру власників цінних паперів, які можуть взяти участь у зборах, встановлено 22 січня 2016 року у 17:00 за нью-йоркським часом.
У цей же день – 13 січня, Metinvest BV подала позов до суду з банкрутств штату Делавер в США про визнання рішень суду Англії. Позов зокрема поданий відповідно до статті 15 Кодексу з банкрутств, в рамках якої здійснюється координація розгляду справ про неплатоспроможність між судами США та інших країн – у випадках, коли мова йде про міжнародні компанії.
Оскільки справа “Метінвесту” розглядається в британському суді, компанія просить визнати рішення британського суду в США.
Metinvest, опинившись в кризовій ситуації в умовах зниження цін на сталь, порушення нормальної роботи своїх підприємств через військових дій у Східній Україні, запропонував раніше держателям трьох випусків своїх єврооблігацій погодитися на введення до 27 травня 2016 мораторію на платежі по цих паперах і провести переговори про їх реструктуризацію.
Metinvest пропонує виплатити утримувачам єврооблігацій $ 1,25 премії на кожну $ 1 тис. Номіналу єврооблігацій за підтримку пропозиції і ще стільки ж, якщо до 1 квітня 2016 не буде витребувано дострокове припинення дії мораторію.
Нарахований під час дії мораторію процентний дохід, можливо, буде капіталізований і доданий до основної суми боргу. Сумарний процентний дохід буде виплачений під час закінчення мораторію або дати реструктуризації.
Компанія має намір продовжити до 27 травня 2016 також існуючий мораторій на платежі по передекспортного фінансування.
Група “Метінвест” складається з видобувних і металургійних підприємств, що знаходяться на Україні, в Європі та США. Основними акціонерами “Метінвесту” є група “СКМ” (71,24%) і “Смарт-холдинг” (23,76%), спільно керують компанією.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас