Мінінфраструктури запустило демо-рейс контейнерного поїзда південним "Шовковим шляхом" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінінфраструктури запустило демо-рейс контейнерного поїзда південним "Шовковим шляхом"

Казна та Політика
556
Міністерство інфраструктури України спільно з ПАТ “Укрзалізниця” 15 січня запустили демонстраційний рейс контейнерного поїзда, який прямуватиме за маршрутом Україна-Грузія-Азербайджан-Казахстан-Китай (через Каспійське і Чорне моря) – так званому південному Шовковому шляху.
Як повідомив журналістам у ході урочистого запуску рейсу міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський, даний поїзд це одна з альтернатив для доставки вантажів між Китаєм і країнами Азії з одного боку, і країнами Європи з іншого.
Він додав, що рейс буде конкурентоспроможний за термінами доставки, його рух буде займати 10-12 днів в одну сторону, і за ціною – у порівнянні з маршрутами через РФ.
“Найголовніше, що це поїзд дасть Україні можливість брати участь у проекті Великого Шовкового шляху, який зараз реалізує Китай”, – додав віце-прем’єр міністр України Геннадій Зубко.
В уряді також очікують приєднання до проекту Туркменістану і його розвитку в напрямку поставок палива, зокрема, скрапленого газу та нафтопродуктів.
Як повідомлялося, даний маршрут є новим напрямком “Шовкового шляху” і альтернативою, яка дозволить перенаправити вантажопотоки в східному напрямку в обхід території Росії. Він включає поромні переправи Чорного і Каспійського морів (Іллічівськ – Батумі і Алят – Актау-Порт) і повинен стати конкурентним у порівнянні з традиційним сухопутним маршрутом.
Для запуску контейнерного поїзда були узгоджені технологія, прискорені терміни доставки, тарифні умови, визначені оператори поїзда. Демонстраційний рейс стане відкриттям альтернативного шляху доставки вантажів з України в країни Середньої Азії. Орієнтовний склад контейнерного поїзда складе 20 вагонів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас