Аграрії готуються зміни до Податкового кодексу в частині спецрежиму з ПДВ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аграрії готуються зміни до Податкового кодексу в частині спецрежиму з ПДВ

Аграрний ринок
394
Зернотрейдери не потребують компенсації податку на додану вартість (ПДВ) і виступають за збереження спецрежиму з ПДВ для виробників агропродукції.
Про це повідомив президент Української зернової асоціації (УЗА) Володимир Клименко на прес-конференції в Києві в п’ятницю.
За його словами, народні депутати, які голосували за зміни до Податкового кодексу, були впевнені в можливості внесення змін у першому кварталі 2016 року.
“Аграрії зараз готують конкретні зміни до цих документів. Можу вас всіх запевнити: доведеться нашому парламенту поміняти прийняті рішення … Експортери зерна нічого не лобіювали, ми не хочемо щоб нам повертали ПДВ, ми не просили, нам це не треба”, – сказав президент УЗА.
За словами В.Клименко, з експортерів зерна не вимагали “відкатів” протягом трьох років після скасування компенсації ПДВ для них.
“Ми просимо, щоб повернення ПДВ залишили виробникам, щоб не було хапуг, які будуть доїти експортерів”, – додав він.
В.Клименко також додав, що для повернення ПДВ зернотрейдерам треба 23 млрд грн, яких у бюджеті немає.
Як повідомлялося, Верховна Рада України схвалила компромісне рішення про скасування спеціального режиму оподаткування ПДВ для аграріїв, надавши пільговий режим на період їх переходу на загальну систему оподаткування.
Згідно з озвученим главою податкового комітету Ніною Южаніна в парламенті варіанті змін до Податкового кодексу, в 2016 році на період переходу на загальну систему оподаткування виробникам молока та великої рогатої худоби ВРХ залишатимуть 80% ПДВ, а решта 20% вони будуть перераховувати до бюджету.
Аграрії, що працюють із зерновими і технічними культурами, будуть відраховувати до бюджету 85% ПДВ, всі інші – 50%. З 2017 року передбачається скасування спецрежиму ПДВ для сільгоспгалузі.
В даний час сільгоспвиробники знаходяться на спеціальному режимі оподаткування, який передбачає право аграріїв залишати у своєму розпорядженні суму ПДВ, нараховану йому на вартість поставлених товарів і послуг, а не платити її до бюджету
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас