Китайська державна компанія купила нафту в США, - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайська державна компанія купила нафту в США, - ЗМІ

Енергетика
701
Китайський державний нафтопереробник Sinopec Corp купив першу партію нафти в США, де в грудні був скасований діяв 40 років заборону на експорт нафти.
Про це, з посиланням на джерело повідомляє Reuters.
Партія буде відвантажена з одного з південних портів в США в березні і може покласти початок постійним поставкам в Китай, зацікавлений у нових постачальниках.
Unipec, торговий підрозділ Sinopec, орендує нафтосховища на островах у Карибському морі, що дозволить йому змішувати легку американську нафту з важкою і більш дешевою нафтою з Латинської Америки і створювати суміш, що ідеально підходить для китайських НПЗ.
Перші партії американської нафти вже прямують до Європи, але це радше символічні продажі для американських компаній, два роки добивалися скасування ембарго на експорт, тому що поставки в Європу, за словами трейдерів, невигідні.
У той же час продажі Sinopec, другому за обсягом виробництва переробнику в світі, виглядають багатообіцяючими.
“Експорт американської нафти – це хороша новина для світового ринку, тому що дозволяє переробникам Азіатсько-Тихоокеанського регіону диверсифікувати джерела поставок при вигідною ціною. Наші сховища на островах у Карибському морі добре підходять для таких постачань”, – сказало джерело в Sinopec.
Він і представник компанії відмовилися повідомити подробиці угоди.
Враховуючи обмеження на судноплавство уздовж американського узбережжя Мексиканської затоки, партія, швидше за все, не перевищує 600 000 барелів на суму близько $ 20 млн.
Цей обсяг дорівнює імпорту Китаю приблизно за 2:00. За словами джерела, ця партія піде безпосередньо в Китай, але надалі танкери можуть направлятися на орендовані Sinopec сховища на острові Санта-Крус, одному з Американських Віргінських островів.
Китай і раніше зрідка купував нафту в США, наприклад з Аляски в кінці 1990-х років. У квітні і травні минулого року Китай отримав дві незвично маленькі партії по 200000 барелів з Сан-Франциско, але це могла бути перевалка іноземної нафти.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас