У Мінфіні розповіли, коли планують розпочати переговори з продажу міноритарних пакетів Ощадбанку та Укрексімбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінфіні розповіли, коли планують розпочати переговори з продажу міноритарних пакетів Ощадбанку та Укрексімбанку

Фондовий ринок
1211
Мінфін планує почати переговори з продажу міноритарних пакетів Ощадбанку та Укрексімбанку в 2017 і завершити угоди до 2020.
Міністерство фінансів планує почати переговори з продажу міноритарних пакетів Державного Ощадного банку і Державного експортно-імпортного банку в 2017 році і завершити операції до кінця 2019 року.
Про це в інтерв’ю телепрограмі “Перша Шпальта” повідомив заступник міністра фінансів Артем Шевальов.
“У тому стратегічному зображенні світу, яке ми пропонуємо, ми хочемо прийняти рішення і почати діалог з потенційними інвесторами в 2017 році з тим, щоб до кінця 2019 закрити перші угоди з продажу міноритарних пакетів”, – сказав він.
За його словами, увійти в капітал держбанків можуть різні міжнародні фінансові організації, Європейський банк реконструкції та розвитку, Міжнародна фінансова корпорація, KfW та інші установи розвитку.
Шевальов повідомив, що рішення про продаж міноритарних пакетів держбанків викликано необхідністю зниження частки держави в економіці.
“У світі мало випадків, де є 100% держбанки і де це успішно. Держава повинна мати обмежену функцію в економіці. Частка держсектора в українській економіці завищена, це не завжди ефективно, це часто призводить до нецільового використання коштів. Банківський сектор не виняток, і ми хочемо привести ефективний комерційний менеджмент в державний банківський сектор “, – підкреслив Шевальов.
Раніше повідомлялося, що Мінфін планує продаж не менше 25% акцій Ощадбанку та Укрексімбанку.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас