Прокуратура шукає в українському Google компромат на екс-заступника Авакова, - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прокуратура шукає в українському Google компромат на екс-заступника Авакова, - ЗМІ

Кримінал
1018
Головна військова прокуратура шукає в українському Google, хто розмістив інформацію на сервісі Youtube з компроматом на колишнього заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря.
Про це стало відомо з ухвали Печерського суду Києва від 10 грудня 2015 року, розміщеного в Єдиному реєстрі судових рішень, пише “Перша інстанція”.
Як повідомляється, цим рішенням суд надав доступ Головній військовій прокуратурі до інформації компанії Google, розміщеної на сайті “Youtube”.
Як випливає з судового документа, санкція видана в рамках розслідування, яке веде Головна військова прокуратура Генпрокуратури і пов’язане з розголошенням даних кримінального провадження від 14 червня 2014 року.
Як раніше повідомлялося, кримінальне провадження відкрите за фактами розкрадання співробітниками МВС і підлеглого йому держпідприємства “Спецсервіс” значного обсягу річкового піску на території Вішеньковскої сільради Бориспільського району. Ймовірно, йдеться про арештоване майно, яке підлягало реалізації через уповноважену організацію.
Згідно з судовими документами, 5 грудня 2015 на сайті “Антикор” були розміщені публікації під назвою “Як заступник міністра МВС домовлявся про відкати на мільйони гривень” і два відеоролики, які містять відомості про обставини скоєних карних злочинів.
Крім того, за інформацією слідства, за день до цього відеоролики з аналогічним змістом були розміщені одним з користувачів на сайті youtube.com.
Військова прокуратура встановила, що зазначені відеозапису насправді були зроблені Головним управлінням по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління СБУ в рамках контррозвідувальної справи.
Надалі відеофайли були легалізовані і долучені до кримінального провадження.
Варто відзначити, що на сайті “Антикор” можна знайти публікацію і відеоролик під назвою, схожою на назву відеоролика, згадуваного в слідчих матеріалах: “Як заступник міністра МВС Чеботар домовлявся про відкати на мільйони гривень”.
На сайті Youtube опубліковані ідентичні відеоролики під назвою “Як Чеботар пісок продавав”.
Оскільки сервіс youtube.com належить компанії Google, слідчим було надано дозвіл на доступ до такої інформації та документів, що знаходиться в її володінні.
Як відомо, наприкінці квітня вибухнув скандал: біля будинку Сергія Чеботаря в селі Лісники під Києвом напали на знімальну групу телеканалу ZIK. Як стверджували журналісти, нападниками виявились зять Чеботря Олег Поліщук та його бізнес-патнер Сергій Гаврилко.
13 травня у Верховній Раді група народних депутатів зареєструвала проект постанови про звільнення міністра МВС Арсена Авакова через скандал із Чеботарем.
Однак у той же день Чеботар подав у відставку з посади заступника глави МВС.
Він виступав за те, щоб, незважаючи на відставку, “органи прокуратури провели ретельне професійне розслідування всіх епізодів корупції, зловживань службовим становищем, перевищень повноважень та інших правопорушень”, які були пред’явлені йому в ЗМІ.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас