Сланцевий мільярдер очікує нафту по $60 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сланцевий мільярдер очікує нафту по $60

Енергетика
2207
Ціни на нафту подвояться до кінця 2016 року і досягнуть $ 60 за барель, прогнозує сланцевий мільярдер Гарольд Хем.
У той же час аналітики пророкують падіння ціни до $ 20 за барель або нижче.
Засновник і глава компанії нафтової компанії Continental Resources (Оклахома) розповів в інтерв’ю The Wall Street Journal, що надлишок нафти на світовому ринку скоротиться, оскільки американські виробники сланцевої нафти знижують виробництво. За словами Хема, Саудівська Аравія і її партнери по ОПЕК роблять помилку, яка буде їм дорого коштувати, наповнюючи світ нафтою в спробах змусити виробників з більш високою собівартістю виробництва піти з бізнесу.
Видобуток нафти в США, який різко підвищився в результаті «сланцевої революції» близько п’яти років тому, зараз знижується у відповідь на падіння цін, проте не так швидко, як очікувалося. Зараз американські нафтовики скорочують виробництво на 1,6 млн барелів на рік, що поверне виробництво в країні до рівнів трирічної давності, повідомив Хем. Коли знову виникне дефіцит пропозиції, виробники не зможуть швидко змінити курс, зазначив магнат. Враховуючи, що Саудівська Аравія вже зараз майже повністю задіяла наявні потужності з видобутку, покрити виниклий дефіцит буде важко, підкреслив Хем.
Про відскок цін на нафту він заявляв з кінця 2014 р. Тоді нафтовик назвав «бравадою» твердження міністра нафти Саудівської Аравії про те, що виробники з більш високою собівартістю в Росії, Бразилії, Західній Африці та США будуть витіснені з ринку. У той час нафта торгувалася в середньому по $50, і Хем передбачав їй відкат до $85-90 за барель.
Падіння нафтових котирувань дорого обійшлося для статку сланцевого магната. Вартість 68% акцій Continental Resources, що належать йому, знизилася приблизно на $ 15 млрд із серпня 2014 р коли їх ціна досягла піку.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас