МВФ оцінить відповідність України оновленим правилам кредитування країн із простроченим офіційним боргом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ оцінить відповідність України оновленим правилам кредитування країн із простроченим офіційним боргом

Казна та Політика
990
Міжнародний валютний фонд оцінить відповідність України оновленим правилам кредитування, вирішуючими кредитувати країни з простроченим офіційним боргом, яким є борг перед Росією в 3 млрд дол., в рамках другого перегляду програми співпраці.
Про це заявив директор з комунікацій Фонду Джеррі Райс на брифінгу у Вашингтоні.
“Це (оцінка відповідності оновленими правилами – ред.) буде зроблено при другому перегляді програми. Рада директорів оцінить дії обох сторін під час другого перегляду. Я поки не знаю, коли відбудеться зустріч ради директорів “, – сказав він, відповідаючи на запитання журналістів.
Також Райс зазначив, що йому на даний момент нічого не відомо про можливість об’єднання третього і четвертого траншів, а також закликав Україну і Росію до переговорів щодо врегулювання боргової питання.
Нагадаємо, 18 грудня Україна, відповідно до чинного законодавства та раніше прийнятими на себе зобов’язаннями щодо виконання боргових операцій, оголосила мораторій на виплату всіх боргів перед РФ, включаючи борг в обсязі 3 млрд дол., а також борги держхолдингу «Укравтодор» і Конструкторського бюро «Південне» перед російськими банками. Загальна сума боргу, який потрапив під мораторій, перевищила 3,58 млрд дол.
Борг у 3 млрд дол. був визнаний офіційним боргом спеціальним рішенням ключового кредитора України Міжнародного валютного фонду, проте змінені в листопаді правила кредитування МВФ дозволяють продовжувати співпрацю з країнами з простроченою офіційної заборгованістю.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас