Ціни на нафту знову знижуються — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту знову знижуються

Енергетика
1292
Світові ціни на нафту в п’ятницю повернулися до негативної динаміки після зростання напередодні, так як інвестори як і раніше побоюються за надлишок на нафтовому ринку.
Станом на 6:49 вартість березневих ф’ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знижувалася на 1,23% – до 30,62 долара за барель. Ціна лютневих ф’ючерсів на нафту марки WTI опускалася на 0,54% – до 30,66 долара за барель.
Стійкі побоювання про глобальне надлишку повернули ціни на “чорне золото” до чергового зниження. На думку аналітиків, відновлення цін на нафту в 2016 році не передбачається. На даний момент інвестори стурбовані поверненням іранської нафти на світовий ринок. Раніше представник іранського МЗС Хамід Баедінежад на своїй сторінці в Instagram заявив, що Тегеран знаходиться на фінальній стадії виконання домовленостей щодо своєї ядерної програми.
У липні минулого року Іран і “шістка” міжнародних переговірників досягли історичної угоди про врегулювання багаторічної проблеми іранського атома. Тривалі переговори завершились прийняттям спільного всеосяжного плану дій, виконання якого повністю зніме з Ірану економічні та фінансові санкції СБ ООН, США і ЄС.
“З поверненням Ірану з’являється ще більший ризик падіння цін у цьому кварталі”, – наводить агентство Reuters думку аналітиків Barclays Bank.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас