Порошенко виключив металургію з числа пріоритетних галузей України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко виключив металургію з числа пріоритетних галузей України

Казна та Політика
3807
Металургія випала з числа пріоритетних галузей української економіки, так як вимагає великих інвестицій, вважає президент України Петро Порошенко.
“Сьогодні український АПК є пріоритетною галуззю, IT-індустрія. Енергозбереження, модернізація об’єктів енергопостачання, інвестиції в ядерну енергетику, гідроакумулюючі (потужності – ред.). А металургія? – Більше ні, вимагає великих інвестицій”, – сказав П.Порошенко на прес -конференції в Києві в четвер.
Глава держави також відзначив в числі пріоритетів розвиток військово-технічного співробітництва і військово-промислового комплексу.
“В умовах глобальної дестабілізації попит на продукцію українського ВПК, яка, на жаль, (не було б щастя та нещастя допомогло) має унікальний бойовий досвід величезний, і інвестиції в ці галузі є дуже корисними”, – пояснив П.Порошенко.
Він додав, що зі зміною менеджменту та підходів з’явилися перспективи в українському авіабудуванні, а інтерес до його продукції проявляють багато країн, у тому числі Азербайджан, Іран і Саудівська Аравія.
Президент підкреслив, що ключовою стратегією для нього є імплементація Угоди про асоціацію та про поглиблену і всеосяжну зону вільної торгівлі (DCFTA) з ЄС, яка дозволить відкрити європейські ринки і залучити європейські інвестиції, а також здійснити необхідне реформування української економіки.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас