Наскільки реально зняти квартиру за 3000 гривень у різних містах України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Наскільки реально зняти квартиру за 3000 гривень у різних містах України

Нерухомість
3414
За 3000 гривень у різних містах України можна орендувати як вбиту квартиру на околиці з голими стінами, зламаним унітазом і тарганами, так і шикарні хороми в центрі міста з відеодомофоном і системою “розумний будинок”. Незважаючи на такі крайнощі, є у сфері найму житла в країні і загальні риси – наприклад, необхідність платити не тільки за перший, але й останній місяць проживання, а також нерідкі обмани з фото в оголошеннях.
ЗАКАРПАТТЯ: з прасками і в ідеалі для своїх
В Ужгороді за 3000 грн можна зняти непогану 1-кімнатну квартиру недалеко від центру, укомплектовану всім необхідним, або ж двушку з умовами нижче середнього на околиці. “У однушках серед обов’язкових умов у вдалих варіантах – свіжі шпалери, пластикові вікна, необхідні меблі в нормальному стані, телевізор, праска, пилосос, інтернет, акуратний санвузол, кухня з несучасним холодильником, іноді з мікрохвильовкою, – розповіла ужгородський брокер Еріка Старух. – У невдалих варіантах буде те ж саме, але старше років на 5-10. Від комплектації залежить, що захоче господар за “комуналку”: оплату тільки газу та води або ще й опалення. Також ужгородські орендодавці намагаються “брати” дрібничками типу електрочайника, праски, ТБ і не зволікають з ремонтом, якщо щось зіпсувалося. А псується, до речі, все досить часто, адже багато будинків старі”. За словами брокера, найбільший попит в місті якраз на житло за 2500-3000 грн (середня ж ціна по Ужгороду – від 3500 грн). Багато орендарів заради такої ціни готові самі щось докуповувати і ремонтувати. Місцеві ріелтори не відзначають текучки орендарів – люди з’їжджають досить рідко, якщо зняли житло надовго. Нюанс – квартиру або будинок в Ужгороді охочіше здадуть місцевим, а не приїжджим з інших областей.
Наскільки реально зняти квартиру за 3000 гривень у різних містах України
Ужгород. Простенько, але є все необхідне.
Наскільки реально зняти квартиру за 3000 гривень у різних містах України
Дрібнички. Господарі забезпечать праскою, феном, пилососом та іншим.
ДНІПРОПЕТРОВСЬК: мило тільки на фотографії
Останнім часом ціни в місті злетіли, і за 3000 грн однокімнатні квартири сильно “змарніли”, а двокімнатні взагалі здаються порожніми або з обстановкою “привіт з 60-х”. “Старі ліжка і шафи, шпалери добре якщо просто тримаються, є телевізор, ледве живий холодильник і убита плита. Причому це стосується будь-якого району міста, навіть віддаленого, – каже місцевий ріелтор Інна Світлична. – Вікна можуть бути не металопластикові, ванна – з радянською плиткою, а наявність пральки і гарячої води буде великим везінням. Іноді ті, хто був налаштований знімати житло надовго, не витримують і шукають кращі умови за трохи більші гроші. До того ж квартири за цю суму майже завжди здаються з незручною транспортною розв’язкою. У оголошеннях господарі серед достоїнств вказують наявність міського телефону, інтернету, консьєржа”. Однокімнатну квартиру на тверду трійку в Дніпрі дешевше 3500 грн не знімеш. Ще одна особливість місцевого ринку нерухомості – брехливі фото. “Ми пожили в шести обласних містах України, і ніде фото не брешуть так, як в Дніпрі. Ми об’їхали незліченну кількість квартир – і реальність завжди була в сто разів гірше, ніж на фото”, – розповіла колишня мешканка Горлівки Надія Хворостяна.
Наскільки реально зняти квартиру за 3000 гривень у різних містах України
Наскільки реально зняти квартиру за 3000 гривень у різних містах України
Дніпропетровськ. Обстановка залишає бажати кращого, та й розв’язка так собі.
ПОЛТАВА: “розумний будинок” і своя баня
У Полтаві за 3000 грн вам світить непогана трикімнатна квартира з претензією на євроремонт, хороша двушка або прекрасна однушка з усім необхідним – незалежно від району. “Остання може бути навіть з дверним відеодзвінком і системою “розумний будинок”, коли світло включається під час перебування когось у кімнаті і вимикається відразу після його виходу, – говорить полтавський брокер Наталя Батир. – Траплялися й варіанти, де за цю суму здавали півбудинку на дві кімнати з окремим виходом і двором. Будинок теплий, металопластикові вікна, економний двоконтурний котел, всі зручності, вбудована кухня, добротні меблі і техніка. До того ж у приватному секторі умови доповнюються такими речами, як ділянка, сарай, погріб, баня , місце для машини”. Колеги Наталії додають, що оголошень про оренду цілих будинках в Полтаві в принципі істотно менше. “Половинки” ж в місті розбирають навіть швидше, ніж квартири (не люблять хіба що будинки з пічним опаленням). З цікавого – в приватному секторі орендодавці люблять акцентувати увагу на близькому розташуванні церков і магазинів, а орендарі обов’язково цікавляться порядністю сусідів і намагаються домовитися, щоб можна було завести домашню тварину.
Наскільки реально зняти квартиру за 3000 гривень у різних містах України
Інтер’єр. Нові меблі і приємна обстановка.
ХАРКІВ: “хронічні хвороби” сантехніки і меблів
У центрі міста за 3000 грн квартиру зняти нереально, а ось на околиці – запросто. “Швидше за все, це буде однокімнатне житло в панельному будинку, в міру тепле взимку, з перебоями у водопостачанні (це в принципі не рідкість для Харкова), радянським ремонтом, старими меблями і сантехнікою, – розповіла місцевий ріелтор Анна Куликова. – Зручності, до речі, в принципі бич харківських бюджетних квартир, і господарі вперто не хочуть нічого змінювати. У 70-80% дзвінків нам клієнти підкреслюють, що в квартирі має бути тепло, хороше ліжко і нерозбитий працюючий унітаз”. Хоча орендарям, за словами Ганни, часто вдається домовитися, щоб рахунки за опалення брав на себе господар. Втім, останні часто хитрують: якщо здача квартири в оренду збігається з початком опалювального сезону, вони підвищують ціну оренди рівно на суму рахунку за опалення, а влітку можуть великодушно зробити знижку. Для контрасту рієлтор навела приклад сусіднього Чугуєва, де за 3000 грн можна зняти дійсно хорошу однушку з усією начинкою: теплу, з євроремонтом, новими ванною і кухнею, добротною сантехнікою, пралкою, постійною гарячою водою, СВЧ, посудомийною машиною, новим холодильником, миючим пилососом і броньованими дверима.
Наскільки реально зняти квартиру за 3000 гривень у різних містах України
Харьков. Меблі старі, шпалери “на пенсії”.
Наскільки реально зняти квартиру за 3000 гривень у різних містах України
Чугуєв. Квартира з євроремонтом.
НА МОРЯХ: для сімейних
У Херсоні за 3000 гривень можна зняти хорошу однокімнатну і навіть непогану двокімнатну квартиру. Втім, мінімум за півгодини їзди від моря і зазвичай в спальному районі. “Правда, мало хто з тих, хто шукає квартиру в Херсоні надовго, наполягає на житлі біля моря: взимку там специфічний мікроклімат, а влітку не хочуть зв’язуватися з відпочиваючими, – пояснює місцевий ріелтор Радміла Кириллюк. – З варіантів квартир за 3000 грн може бути двушка з автономним опаленням (двоконтурний котел), можливо, кутова або на останніх поверхах, з заскленим балконом, залізними дверима, металопластиковими вікнами, лічильниками, інтернетом, кабельним ТБ і ліфтом по картках. У кухні зазвичай є все і в пристойному стані. А якщо трапиться варіант однушки за 3000 грн, то це буде велике везіння”. З “капризів” місцевих орендодавців – вони не люблять тварин і обожнюють здавати житло парам і сім’ям з дітьми.
БЕРДЯНСЬК. Тут за 3000 грн можна зняти дво-, а іноді і трикімнатну квартиру недалеко від центру. Умови хороші: нові меблі, душова кабінка, добротна сантехніка, засклені балкони і навіть постільна білизна та рушники. Брокери кажуть, що господарі педантично ставляться до поломок і намагаються вчасно все ремонтувати. З особливостей: іноді в оголошеннях зустрічається приписка “Проживання в літній час обговорюється”. “Це означає, що господарі можуть попросити мешканців з’їхати на літо або платити більше в цей період, щоб їм не було цікаво розмінюватися на відпочиваючих. Хоча така умова зустрічається далеко не у всіх”, – уточнюють в агентствах.
Наскільки реально зняти квартиру за 3000 гривень у різних містах України
Бердянск. Житло просторе.
Наскільки реально зняти квартиру за 3000 гривень у різних містах України
Херсон. Можуть “попросити” на літо.
СТОЛИЦЯ: господарі люблять швидкі гроші
Квартиру за 3000 гривень у Києві зняти можна тільки в глухих районах, куди від метро ще їхати і їхати. Та й умови в них залишають бажати кращого. “Квартира тепла, світла, але з меблів – мізер: ліжко, шафа, старенький холодильник. Рідко коли в таких варіантах трапляється робоча пральна машина, – говорить ріелтор одного зі столичних агентств нерухомості Світлана Кільдій. – До речі, поширена практика у столичних орендодавців – змусити мешканця самому привести до ладу техніку, провести інтернет. І без завдатку за останній місяць проживання житло в Києві ніхто не здасть”. Деякі орендарі, йдучи на такі умови, в процесі починають просити господарів зробити ремонт. Варіантів розвитку подій тут зазвичай три. Найрідкісніший – господар погоджується. Другий – у мешканців не виходить дотиснути його, вони з’їжджають, але потім хоча б якийсь ремонт все ж робиться, бо в квартирі ніхто надовго не затримується, і господарю це набридає. Третій варіант – ремонт не робиться принципово, а нечисті на руку орендодавці до того ж відмовляються повертати обуреним мешканцям їх завдаток за останній місяць. З ними рідко хто сперечається в суді, так як більшість житла в столиці здається без офіційного договору.
Наскільки реально зняти квартиру за 3000 гривень у різних містах України
Меблі. Старі і зазвичай “убиті”.
ЛЬВІВ: “кавалерки”, зручності на поверсі і дисципліна
У Львові орендувати квартиру за 3000 грн реально навіть у центрі. Правда, там вона, швидше за все, виявиться “Кавалеркою” (з дуже маленькою кімнатою), хоча є й більш просторі однушки. Обидва варіанти – у нормальному стані, але можуть бути зі зручностями на поверсі.
На околиці ж за ці гроші можна сподіватися і на симпатичну двушку. “У кімнатах будуть ліжко, шафа, стіл, праска та інші дрібниці, в кухні – найчастіше простенький холодильник, плита, обідній стіл, посуд. Не завжди є пральна машинка, але господар не проти, якщо мешканець привезе свою. Такі варіанти розмітають достатньо швидко”, – пояснює львівський рієлтор Кароліна Сігун. У цьому місті, до речі, практично нереально домовитися з господарями не залишати завдаток за останній місяць. Також дуже строго з дисципліною. “У багатьох в договорі або окремо прописаний перелік і стан того, що знаходиться в кімнаті. І якщо кімната перед з’їздом виявиться з розмальованими шпалерами, розбитим кахлем або тріщиною на настінному годиннику, орендодавці будуть вираховувати вартість зіпсованої речі з завдатку. Причому суму збитку оцінює сам господар”, – роз’яснюють брокери.
Наскільки реально зняти квартиру за 3000 гривень у різних містах України
Наскільки реально зняти квартиру за 3000 гривень у різних містах України
На околиці. Далеко, але зате двокімнатна і з хорошим ремонтом.
Юлія Полехіна
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас