Альфа Банк і Укрсоцбанк будуть функціонувати як дві окремі юрособи, - голова правління UniCredit — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Альфа Банк і Укрсоцбанк будуть функціонувати як дві окремі юрособи, - голова правління UniCredit

Кредит&Депозит
2767
Не секрет, що Укрсоцбанк досить тривалий час був активом на продаж. На поточний момент тривалі переговори завершилися підписанням угоди між двома банківськими групами про обмін активами. Про це в коментарі для Finance.UA повідомила Тамара Савощенко, голова правління ЮніКредит Банк.
“Поки фінальна крапка в угоді не поставлена, Альфа Банк і Укрсоцбанк будуть функціонувати як дві окремі юрособи, надшвидкого процесу злиття ми не очікуємо. З одного боку, це завершення певного етапу життя банку, але з іншого – це можливість вийти на новий якісний рівень, «перезапуститися» і почати новий етап свого розвитку”, – розповіла вона.
Як зазначила Савощенко, такого роду угоди – це нормальний ринковий процес, коли два сильні гравці обмінюються активами. “В результаті виграють усі: клієнти, які отримують банк, що сполучає в собі найсильніші сторони обох учасників угоди, та й самі учасники – адже кожен отримує те, чого йому не вистачало для подальшого розвитку”, – підкреслила вона.
“У нашому випадку угода дозволить отримати синергію досвіду найбільшого європейського банку (адже в результаті угоди UniCredit стає міноритарним акціонером холдингової компанії Альфи, ABH Holdings SA) і бізнес-практиками Альфи, які успішно працюють на українському ринку”, – додала голова правління.
“Сьогодні, як і колись, UniCredit Bank працює в звичайному режимі, докладаючи всіх зусиль для надання нашим клієнтам кращих сервісів”, – завірила Савощенко.
Нагадаємо, компанія ABH Holdings SA, якій опосередковано належить Український Альфа-Банк, домовилася про викуп у UniCredit Group 100% акцій ПАТ “Укрсоцбанк” (UniCredit Bank).
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас