S&P: Ситуація з корпоративними рейтингами найгірша за 7 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P: Ситуація з корпоративними рейтингами найгірша за 7 років

Фондовий ринок
416
Стан справ з рейтингами світових компаній є найбільш складним за останні сім років, виходячи зі співвідношення між компаніями з «негативними» і «позитивними» прогнозами, говориться в огляді міжнародного рейтингового агентства Standard & Poor’s.
На даний момент «негативний» прогноз мають рейтинги 17% всіх компаній, які співпрацюють з S&P. «Позитивний» прогноз мають лише 6% корпоративних емітентів. Така різниця є максимальною з 2009 року.
Крім того, за останні 6 місяців ця різниця зросла рекордними темпами з часів кризи.
Найбільша розбіжність спостерігається серед компаній Латинської Америки – 35 процентних пунктів. Для решти регіонів показник у середньому дорівнює близько 10 п.п.
Найпоширенішим рейтингом компаній у світі став «Б», на п’ять щаблів нижче інвестиційного рівня. Таким рейтингом володіють 35% компаній.
Експерти S & P відзначають, що перспективи корпоративних позичальників погіршилися через уповільнення темпів зростання економіки КНР і обвалу сировинних ринків.
За даними Банку Америки Merrill Lynch, кількість корпоративних дефолтів досягла піку з 2009 року, а прибутковість «сміттєвих» бондів досягла 8,7%, або максимуму за 4 роки.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас