У субсидіях на оплату комуналки відмовили тисячам українців: Чому не дають знижку (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У субсидіях на оплату комуналки відмовили тисячам українців: Чому не дають знижку (інфографіка)

Особисті фінанси
8494
Допомогу держави на оплату комунальних послуг у січні отримали 5,4 млн сімей, кажуть у Мінсоцполітики. Але є люди, яким в субсидії було відмовлено, і таких людей – сотні тисяч (близько 5%).
Журналісти зібрали список найпоширеніших скарг і з’ясували, чи мали право соцслужби відмовляти українцям в оформленні субсидій.
Найчастіше відмови трапляються в регіонах. Так, пенсіонерці Людмилі Шевченко з Чернівців відмовили, бо в неї немає газового лічильника, а в будинку числяться п’ять осіб, але живуть троє. Житель Черкас, теж пенсіонер, Іван Петриченко не отримав субсидію через старе авто, куплене ще при СРСР: “Мені сказали: “Продай машину і плати “комуналку”. А коли гроші закінчаться, оформимо допомогу”. А киянка Галина Шмига нарікає, що їй скасували субсидію після того, як вона отримала у Фонді гарантування вкладів компенсацію за депозитом у 200 тис. грн і поклала її в інший банк.
ЗА ЗАКОНОМ. У Мінсоцполітики обіцяють у всьому розібратися і уточнили нам вичерпний перелік відмов у субсидії (див. Інфографіку).
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас