Президент Венесуели: Обвал цін на нафту - шлях до нової "економічної революції" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент Венесуели: Обвал цін на нафту - шлях до нової "економічної революції"

Енергетика
1161
Падіння цін на венесуельську нафту до мінімального за 12 років рівня в $ 24 за барель відкриває можливості для виходу на новий етап “економічної революції”. Про це заявив президент Боліваріанської Республіки Ніколас Мадуро.
“Прийшов час нової виробничої революції, час початку нової ери виробничої економіки, – заявив Мадуро. – Необхідно вжити величезні зусилля, щоб створити нові джерела надходження конвертованої валюти, доларів, величезне зусилля на національному рівні, і ми готові зробити це, ми робимо його, ми будемо нарощувати темпи “.
Мадуро також повідомив, що дав вказівки міністрові нафтової і гірничорудної промисловості Еулохіо дель Піно скоординувати “новий план по відновленню цін на нафту” разом з членами Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) і тими державами, які не входять до неї.
Венесуельський лідер підкреслив, що “необхідно зупинити цінову війну і відновити нафтовий ринок”.
Експорт нафти залишається головною дохідною статтею венесуельського бюджету. На тлі різкого падіння цін на вуглеводні на світових ринках в Боліваріанської Республіці в останні два роки загострився затяжна економічна криза.
Невдоволення громадян розгулом злочинності, галопуючою інфляцією, і перебоями в постачанні продовольством і товарами першої необхідності стало однією з основних причин поразки Єдиної соціалістичної партії Венесуели на чолі з Мадуро та її прихильників на парламентських виборах у грудні 2015 року. За підсумками голосування політичні опоненти чавістів (послідовників покійного президента Уго Чавеса) вперше за 17 отримали більшість місць у однопалатній Національній асамблеї.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас