Starbucks має намір відкрити 2,5 тис. нових закладів в Китаї за п'ять років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Starbucks має намір відкрити 2,5 тис. нових закладів в Китаї за п'ять років

Фондовий ринок
335
Starbucks Corp., найбільша мережа кав’ярень у світі, розраховує відкривати по 500 нових закладів в Китаї в кожний з наступних п’яти років, заявив глава компанії Говард Шульц.
“Ми впевнені в перспективах китайської економіки, незважаючи на весь галас і балаканину, – сказав він, перебуваючи з візитом у КНР. – Люди просто шукають причину для розчарування. Я ж перебуваю тут і бачу все своїми очима. Я повний оптимізму щодо Китаю” .
На даний момент китайська мережа Starbucks охоплює близько 100 міст і налічує 2 тис. закладів. За словами Г.Шульца, Китай з часом може стати найбільшим ринком для компанії.
На думку дослідницької компанії Euromonitor, потенціал китайського ринку кави величезний. Аналітики прогнозують зростання ринку на 19% на рік до 2020 року, тоді як північноамериканський ринок у зазначений період буде рости всього на 0,9% на рік. Щорічно китайці випивають 4,5 млрд чашок кави, тоді як в Північній Америці, регіоні з набагато меншим населенням, показник становить 133,9 млрд чашок на рік.
За матеріалами:
The Wall Street Journal
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас