Медичні препарати для України будуть закуповувати спеціалізовані організації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медичні препарати для України будуть закуповувати спеціалізовані організації

Казна та Політика
395
У здійсненні закупівель лікарських засобів і медичних виробів братимуть участь спеціалізовані організації.
Відповідне рішення закріплене розпорядженням Кабінету міністрів № 1396-р від 4 листопада 2015 року.
Згідно з розпорядженням Міністерство охорони здоров’я в 2016 році повинно забезпечити в повному обсязі здійснення закупівель лікарських препаратів, медичних виробів і пов’язаних з цим послуг за рахунок коштів державного бюджету із залученням спеціалізованих організацій, що здійснюють закупівлі.
Закупівля ліків через міжнародні організації, серед яких ВООЗ, ЮНІСЕФ та фахівці USAID, передбачалася п.4.5 ст.28 коаліційної угоди ще в 2015 році.
Підзаконні акти мали бути затверджені до 25 травня 2015 року, проте ні Кабінет Міністрів, ні МОЗ не затвердили до того часу ряд документів.
Зокрема, не було врегульовано питання передоплати та спрощеної реєстрації лікарських засобів, через що МОЗ не міг укласти договори з міжнародними організаціями.
Практика закупівлі лікарських засобів через спеціалізовані організації застосовувалася більш ніж в 100 країнах Азії, Африки, Східної Європи та Південної Америки на перехідний період введення реформ.
Серед них, наприклад, Грузія. Фактично, Уряд укладає угоду на закупівлю ліків з міжнародними організаціями, а ті, у свою чергу, здійснюють закупівлю ліків від його імені. У середньому це призводить до зниження ціни на закупівлю препаратів до 30%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас