Ізраїль ввів яєчне ембарго відносно України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ізраїль ввів яєчне ембарго відносно України

Аграрний ринок
5830
Ізраїль офіційно призупинив імпорт, а також вилучив з продажу курячі яйця з України, виявивши в них бактерії-збудники сальмонельозу.
Перевірки яєць, за даними місцевих ЗМІ, почалися після того, як в країні були виявлені сотні випадків захворювання. Ділова газета TheMarker повідомила, що від сальмонельозу помер чоловік 50 років, а 15 дітей потрапили до лікарні.
“Негайно після отримання результатів перевірок міністерство сільського господарства зупинило імпорт яєць з України та їх продаж в роздрібних торгових мережах. Міністерство працює над пошуком нових країн, звідки можна було б імпортувати яйця для задоволення попиту на них”, – йдеться в повідомленні відомства.
Міністерство охорони здоров’я уточнило, що збудники сальмонельозу виявлені тільки в яйцях, що купувалися в Україні.
“Міністерство охорони здоров’я закликає споживачів не використовувати яйця, які марковані літерами UA, що вказують на Україну як країну походження. Цих яєць більше немає в магазинах або на ринках, проте вони можуть залишатися в будинках споживачів або на кухнях комерційних закладів”, – попередило відомство.
За даними TheMarker, Ізраїль закуповує за кордоном приблизно 300 млн курячих яєць на рік, задовольняючи таким чином 15% потреб в них. На частку України припадало близько 20% імпорту, поставки звідти почалися у вересні минулого року, повідомила газета.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас