ЄС узгодив офіційну позицію щодо скандального безвізового виправлення у держбюджеті України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС узгодив офіційну позицію щодо скандального безвізового виправлення у держбюджеті України

Казна та Політика
4090
Європейський союз узгодив офіційну позицію про скандальну ситуацію, яка склалася через включення до Держбюджету норми, яка відклала до 2017 року запровадження електронних декларацій про майно і доходи держслужбовців і офіційних осіб.
Дипломати нагадали, що наприкінці грудня “українське керівництво взяло зобов’язання, що в першому кварталі 2016 року з’явиться працююче Національне агентство із запобігання корупції і відразу після – буде запущений механізм перевірки активів і можливих конфліктів інтересів держслужбовців”.
“Це означає, що НАЗК повинно розпочати діяльність до 1 квітня 2016 року. До цього часу повинні бути призначені всі п’ять членів (керівництва НАЗК) і повинен тривати набір інших співробітників.
Це також означає, що система електронних декларацій повинна бути запущена якнайшвидше, а агентство повинно отримати можливість перевіряти не тільки ці, а й старі декларації держслужбовців …
І незалежно від того, коли буде завершено створення системи електронних декларацій, залишається в силі зобов’язання української влади про перевірку вже існуючих паперових декларацій”, – йдеться в поясненні ЄС.
У представництві ЄС також додали, що досі чекають роз’яснень української сторони з приводу того, що сталося, але одночасно – “вітають” заяву глави Мін’юсту Павла Петренка, який пообіцяв ініціювати зміну скандальної норми в законі про Державний бюджет.
Як відомо, наприкінці грудня Київ взяв на себе зобов’язання запустити роботу Національного агентства з попередження корупції (НАПК). Враховуючи це зобов’язання, ЄК 18 грудня схвалила позитивний звіт для України.
Але вже через тиждень Верховна рада прийняла бюджет, в якому відклала декларації мінімум на 2017 рік. Про цю норму стало відомо тільки в січні – в урядовому проекті бюджету її не було.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас