Добудовою паркінгу в аеропорту "Бориспіль" зацікавився ряд інвестиційних компаній і МФО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Добудовою паркінгу в аеропорту "Бориспіль" зацікавився ряд інвестиційних компаній і МФО

Казна та Політика
457
Ряд інвестиційних компаній та міжнародних фінансових організацій висловили зацікавленість участі у добудові паркінгу в найбільшому аеропорту України – ДМА “Бориспіль” (Київ), на яку вже оголошений перший етап тендеру, написав на своїй сторінці в мережі Facebook заступник міністра інфраструктури України Володимир Омелян.
“Аеропорт “Бориспіль” оголосив перший етап тендеру на будівництво паркінгу. Зацікавленість взяти участь у ньому вже виявила ряд інвестиційних компаній і МФО з прекрасною репутацією, які повинні запропонувати кращий варіант вирішення питання паркінгу, а також можливе будівництво інших об’єктів з наступним пошуком інвестора. Лише посвячені знають, скільки здоров’я довелося покласти, щоб подолати лобізм і опір заради очевидного прозорого вирішення”, – написав він.
В.Омелян, додав, що “ще одним КРІ” для керівництва “Борисполя” визначено зняття обмежень для автомобілів в зоні прильоту/вильоту.
“Щоб стрибати більше з валізами не довелося”, – додав заступник міністра.
Як повідомлялося, Міністерство інфраструктури в кінці грудня 2015 розпорядилося вжити заходів для прискорення проведення конкурсу з відбору інвесторів для реалізації проекту “Будівництва паркінгу біля терміналу “D” аеропорту “Бориспіль”. Відповідальні особи міністерства повинні до 10 січня також подати пропозиції щодо оптимізації автомобільного руху біля терміналу “D”, зокрема щодо усунення бетонних обмежень в зоні прильоту і відльоту.
Раніше також повідомлялося, що в серпні суд розірвав договір аеропорту “Бориспіль” з генпідрядником будівництва паркінгу й зобов’язав відшкодувати аеропорту основний борг – 93,445 млн грн, а також пеню – 4,095 млн грн і судові витрати – 74,298 тис. грн.
Однак, у вересні 2015 стало відомо, що генпідрядник – ПАТ “Будівельне управління № 813” подав апеляцію на рішення про розірвання договору.
Міжнародний аеропорт “Бориспіль” є найбільшим в Україні із загальною займаною площею близько 1 тис. га. Має дві злітно-посадочні смуги: одну – довжиною 4 тис. м, шириною 60 м, другу – довжиною 3,500 тис. м, шириною 63 м. На його території розташовані чотири пасажирські термінали і поштово-вантажний комплекс.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас