В Україні скасовано позаконкурсний вступ до внз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні скасовано позаконкурсний вступ до внз

Казна та Політика
3208
В Україні скасовано позаконкурсний вступ до внз. Про це на своїй сторінці Facebook написала перший заступник міністра освіти і науки Інна Совсун.
“Відповідно до закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України” від 24 грудня 2015 року № 911-VIII серед іншого внесені зміни до закону “Про вищу освіту” та пропозицію про можливість позаконкурсного вступу змінено на пряму цитату з Конституції: “Громадяни мають право безоплатно здобути вищу освіту в державних і комунальних навчальних закладах на конкурсній основі”, — написала вона.
Разом з тим, уточнила заступник міністра, чинною залишається “особлива пільга” для сиріт, які навчаються безкоштовно, навіть якщо вступили на контракт.
“Безсумнівно, є категорії, які потребують додаткової підтримки від держави, але вступ поза конкурсом — це некоректна форма пільги. Ніхто ж не хоче йти до лікаря, який вступив до університету завдяки тому, що у нього була пільга, а не через те, що добре знав хімію і біологію?”, — зазначила Совсун.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас