Кабмін затвердив заходи щодо підвищення позицій України в рейтингу Doing Business — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін затвердив заходи щодо підвищення позицій України в рейтингу Doing Business

Казна та Політика
568
Кабінет міністрів затвердив перелік заходів на 2016 рік, реалізація яких спрямована на підвищення позицій України в рейтингу легкості ведення бізнесу (Doing Business) Світового банку.
Зазначений перелік затверджено розпорядженням уряду №1406 від 16 грудня 2015 року, оприлюдненому на його офіційному сайті.
У частині реєстрації підприємств Міністерству юстиції доручено створити сервіс реєстрації юросіб через інтернет протягом 24 годин, запровадити реєстрацію платником податку на додану вартість одночасно з реєстрацією юрособи.
У частині забезпечення виконання контрактів планується скоротити час і витрати на примусове виконання рішення суду, впровадити спрощений механізм розгляду справ за грошовими вимогами незначного розміру, розширити можливості для альтернативного врегулювання спорів.
Для підвищення позицій у сфері кредитування Кабмін планує розробити законопроект, який надасть можливість довірчої передачі позичальником кредитору права власності на майно з метою забезпечення виконання вимоги такого кредитора (право власності повертається боржникові після виконання зобов’язань перед кредитором). Кабмін також планує впровадити надання в режимі реального часу вільного доступу до Державного реєстру обтяжень рухомого майна, і встановити чіткі часові ліміти для мораторію на задоволення вимог кредиторів у процедурі банкрутства.
Кабмін також затвердив заходи щодо підвищення рейтингу України в таких сферах, як захист інвесторів, врегулювання питання неплатоспроможності, підключення до електромереж, отримання дозволів на будівництво, реєстрація власності, міжнародна торгівля та оподаткування.
Як повідомлялося, Україна за рік піднялася з 87-го на 83-е місце в рейтингу Doing Business-2016.
В грудні 2015 року Міністерство економічного року розвитку та торгівлі розробило план з 27 кроків для виходу в 2016 країни році на 46-е місце в рейтингу Doing Business.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас