Кабмін пропонує збільшити штрафи за порушення правил користування житловими приміщеннями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін пропонує збільшити штрафи за порушення правил користування житловими приміщеннями

Особисті фінанси
5805
Уряд України пропонує встановити адміністративну відповідальність громадян і посадових осіб за самовільне відключення від внутрішньобудинкових мереж централізованого опалення та постачання гарячої води при переплануванні житлових приміщень, а також збільшити штрафи за порушення правил користування житловими приміщеннями в цілому в 14,3-26,7 рази.
Ця та низка інших ініціатив містяться в урядовому законопроекті №3742 від 29 грудня 2015 року, текст якого оприлюднений на веб-сайті Верховної Ради.
Крім того, документ пропонує в цілому збільшити розмір застосовуваних штрафних санкцій за порушення правил користування житловими приміщеннями до громадян до 20-80 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян (нмдг) з 1-3 нмдг, до посадових осіб – до 50-100 нмдг з 3- 7 нмдг раніше. При цьому штрафні санкції накладатимуться без попереднього винесення попередження, як це було раніше.
Разом з тим законопроект пропонує надати споживачам право на відключення від мереж централізованого опалення та постачання гарячої води всього житлового будинку згідно з порядком, що затверджується центральним органом виконавчої влади з формування державної житлової політики і політики у сфері житлово-комунального господарства.
Згідно з документом, також за Радою міністрів Автономної Республіки Крим та місцевими державними адміністраціями пропонується зберегти повноваження з погодження схем теплопостачання населених пунктів України.
У свою чергу повноваження по затвердженню таких схем передбачається закріпити виключно за органами місцевого самоврядування у сфері теплопостачання і віднести затвердження схем теплопостачання населених пунктів до виключної компетенції сільських, селищних і міських рад.
Уряд також пропонує включити до переліку правопорушень на ринку природного газу видачу суб’єктами ринку технічних умов на приєднання до газопостачання систем автономного та індивідуального теплопостачання, відповідних схемою теплопостачання населеного пункту з централізованим опаленням, або за відсутності відповідного рішення про відключення житлового будинку від мереж централізованого опалення та гарячого водопостачання.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас