Mortal Kombat: 5 кращих бійок слуг народу в 2015 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Mortal Kombat: 5 кращих бійок слуг народу в 2015

Казна та Політика
352
Депутати українського парламенту з кожним роком все краще і краще відточують свою техніку рукопашного бою, а засідання Ради все частіше і частіше нагадують ристалище, чим піднімають рейтинг переглядів однойменного телеканалу. П’ять найцікавіших бійок 2015 року.
Барна vs Яценюк
Мабуть найрезонансніша бійка року. Під час звіту Кабміну у Верховній Раді депутат від президентської фракції БПП Олег Барна приніс виступаючому прем’єру Арсенію Яценюку букет квітів. Після чого, вхопивши прем’єра за причинне місце, спробував потягнути його з трибуни. На допомогу шефу тут же прибігли депутати з “Народного фронту” і влаштували бійку.
Сам Барна акт насильства по відношенню до прем’єра заперечує: “Бійки не було. Я тільки запропонував пану Арсенію вийти з трибуни, вручивши йому квіти, і нехай, будь ласка, йде по-доброму. Так вийшло, що там обнялися і так далі”.
Арсеній Яценюк під час бійки не постраждав. Більше дісталося міністру енергетики Володимиру Демчишину. Для Барни наслідки були більш сумними. Колеги по фракції засудили його ескападу і виключили зі своїх лав.
Дісталося войовничому депутату і від президента Петра Порошенка, і навіть від Білого Дому.
Втім, багато хто вважає, що таким чином Барна зіграв за команду прем’єра, відволікши на цей інцидент увагу громадськості, щоб вона менш пильно стежила за не дуже видатними результатами Кабміну в 2015 році.
Добкін vs Кравчук
Масштабної бійки, на жаль, не вийшло. Зате волонтер Олександр Кравчук виконав мрію мільйонів українців – настукати по обличчю народному обранцеві. Інцидент стався в Апеляційному суді Києва після завершення слухань у справі екс-міністра юстиції Олени Лукаш.
Кравчук спочатку “посунув” депутата від Опозиційного блоку Михайла Добкіна, і тільки після цього вступив з ним у словесну перепалку. За словами волонтера, Добкін його спровокував своїми їдкими коментарями. Забіяк досить швидко розтягнула поліція. Кравчук запропонував Добкіну продовжити “чоловічу” розмову на вулиці, але той не захотів покидати затишне коло своєї охорони.
У той же час, Добкін, що отримав в обличчя кулаком, себе потерпілим не вважає. Після інциденту він навіть написав хоробрий пост у своєму Twitter: “Добкіна: “побили”,” розбилиніс”… Заголовки укрзмі. Засмучу укрзмішних писак – мужик не потрапив. Бухий був”.
Парасюк vs Пісний
Депутату не сподобалася фраза СБУшника про те, що він зробив для Революції гідності і для Майдану більше, ніж Парасюк.
“Я не дозволю ображати мене, мою честь і гідність, і не дозволю ображати честь і гідність такого явища, як Майдан. Я готовий нести всю відповідальність за свій вчинок, але я про нього не шкодую”, – пізніше виправдовувався Парасюк перед журналістами.
Присутні на засіданні депутати швидко погасили бійку. Борислав Береза ​​особисто тримав невгамовного колегу. Втім, Генпрокуратура інцидент рахує не бійкою, а побиттям чиновника при виконанні посадових обов’язків. Відомство навіть порушило кримінальну справу з цього приводу.
Пізніше стало відомо, що Пісний ще й подав до суду на Парасюка з вимогою відшкодувати завдану йому моральну шкоду. Втім, Парасюку навряд чи загрожують якісь серйозні наслідки. Депутатську недоторканність у нас ще ніхто не відміняв (хоча періодично і знімають).
Соболєв VS Івченко
Найепічніша бійка. Все почалося на засіданні Верховної Ради 12 лютого в ході розгляду проекту закону про дерегуляцію. Депутат з фракції “Самопоміч” Єгор Соболєв посварився з колегою з “Батьківщини”, заступником голови комітету з питань АПК і земельних ресурсів Вадимом Івченко.
Спікер парламенту Володимир Гройсман погрожував позбавити забіяк доступу до засідань парламенту, але далі слів це справа не зрушила. Інцидент досить швидко забувся.
Тетерук VS Кужель
Ексклюзивний і загадковий “батл”. Єдиний, в якому брала участь жінка-депутат. Справа була 5 листопада в кулуарах Верховної Ради, де на свою голову перетнулися перший заступник фракції “Народний фронт” Андрій Тетерук і народний депутат від фракції “Батьківщина” Олександра Кужель.
Причому, двома днями раніше вони вже намагалися побитися прямо на трибуні Ради, але не дуже результативно. У кулуарах в хід вже пішли пляшки і дамські сумочки. При цьому Тетерук виправдовувався, мовляв, Кужель сама “приклалася” головою до тари з-під мінеральної води. Результат виявився прогнозованим. Слабкій статі завдали нищівної поразки і відправили до лікарні заліковувати струс мозку.
За колегу тут же заступилися всі жінки парламенту, вимагаючи позбавити Тетерука мандата або хоча б недоторканності. Зокрема, депутат Ольга Червакова обурилася версією Тетерука про те що його спровокували: “Говорити про те, що жінка спровокувала чоловіка вдарити її пляшкою по голові, це все одно, що виправдовувати гвалтівника, який говорить про те, що його спровокувала дівчина, яка була в короткій спідниці”.
Втім ні мандата, ні недоторканності Тетерук не позбавили. З дисциплінарним покаранням теж нічого не вийшло. Кужель спочатку написала заяву в Генпрокуратуру про побиття, але в підсумку вирішила, що мирський суд для Тетерук це занадто м’яко, відкликала свою заяву і віддала “справу” на розгляд Вищого Судії: “Я відкликаю свою заяву, надаючи право судити і оцінити єдиному судді, який усе бачить і якого неможливо обдурити – Богу”.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас