Після трирічної перерви Житомирський аеропорт знову прийматиме літаки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Після трирічної перерви Житомирський аеропорт знову прийматиме літаки

Казна та Політика
822
Державіаслужба України видала сертифікат на аеродром Житомирського аеропорту Смаківка, який дозволяє аеропорту знову приймати літаки після чотирирічної перерви.
“30 грудня він (аеропорт Смоковка – ред. отримав сертифікат аеродрому, такий же, як у Борисполя і Жулян”, – написав на своїй сторінці в Фейсбук мер Житомира Сергій Сухомлин.
Мер зазначив, що необхідно завершити підготовчі роботи і після свят отримати сертифікат служби авіаційної безпеки, після чого в аеропорту приземлиться перший літак авіакомпанії Yanair.
“Тут проводитимуть технічне обслуговування бортів компанії. В умовах складного бюджету на 2016 рік хочу відзначити, що компанія Yanair зареєстрована в Житомирі, а, значить, і податки будуть надходити до міського бюджету і головне, що сотні житомирян отримають робочі місця”, – написав С.Сухомлін.
24 листопада 2011 Державіаслужба виключила функціонував з 1939 року аеродром Смоковка з реєстру цивільних аеродромів України. На території аеропорту розташований невеликий перон, адміністративні будівлі, аеровокзал і злітно-посадкова смуга довжиною 1500 метрів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас