Порошенко підписав закон про держслужбу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко підписав закон про держслужбу

Казна та Політика
1133
Президент Петро Порошенко підписав закон про державну службу”, який дає старт реформі системи державного управління, повідомляє прес-служба глави держави.
“Реформа державної служби значною мірою визначає успіх і інших реформ, результати яких напряму залежать від якості управлінських рішень державних органів”, – зазначив президент.
Підписуючи цей закон глава держави сказав: “Ця реформа має забезпечити нову якість державної служби відповідно до кращої європейської практики, встановити правові та організаційні засади цієї служби як професійної, політично неупередженої діяльності на благо держави й суспільства. При цьому громадянам України гарантується право рівного доступу до державної служби”.
Президент також зазначив, що цей закон є одним з важливих результатів виконання положень коаліційної угоди та урядового Плану заходів з імплементації положень Угоди про асоціацію між Україною та ЄС і враховує прогресивні вітчизняні напрацювання і успішний досвід реформ в європейських країнах, насамперед Польщі.
“Закон передбачає такі реформаторські новації: надходження на всі посади державної служби буде відбуватися тільки за конкурсом на основі особистих якостей і досягнень кандидатів на посади, виключаються будь-які корупційні механізми при вступі та проходженні державної служби, державна служба стане деполітизованою, встановлюється прозора модель оплати праці, розроблена з урахуванням кращого європейського досвіду, вводиться компетентнісна модель управління людськими ресурсами, оцінка результатів роботи державних службовців, їх кар’єрна мотивація, підвищуються кваліфікаційні вимоги “, – наголошується в прес-релізі.
П.Порошенко також зазначив, що після підписання закону парламент, уряд, професійні громадські організації, експертне середовище будуть нести спільну відповідальність за проведення його норм, підготовку та прийняття необхідних законодавчих і підзаконних актів.
Прийняття закону є однією з умов виконання Україною Угоди про фінансування контракту для України по розвитку держави, підписаному 13 травня 2014 в Брюсселі. Згідно з Угодою здійснюється підтримка реформ в Україні з боку ЄС, зокрема у напрямку реформування системи державного управління. Ця підтримка передбачає, в тому числі і спрямування частини її коштів на оплату праці державних службовців, залучених до підготовки і здійснення реформ в Україні.
Як повідомлялося, 10 грудня Верховна Рада України прийняла закон про державну службу. 18 грудня голова парламенту Володимир Гройсман заявив, що підписав закон (№2490) про державну службу і він був направлений на підпис президенту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас