Понад 30 українських підприємств будуть поставляти в Молдову м'ясо і молочні продукти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Понад 30 українських підприємств будуть поставляти в Молдову м'ясо і молочні продукти

Аграрний ринок
653
Українські виробники будуть постачати продукцію тваринного походження на ринок Молдови.
Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив міністр аграрної політики і продовольства України Олексій Павленко.
“35 українських підприємств, що випускають продукцію тваринного походження, отримали можливість експортувати свою продукцію до Республіки Молдова. Такий висновок спільної перевірки українських виробників, яку проводило Національне агентство з безпеки харчових продуктів Республіки Молдова спільно з нашими фахівцями”, – зазначив він.
Як стало відомо, дозволи отримали 19 підприємств-виробників молочної продукції, 11 виробників м’ясних продуктів, 3 – рибних і 2 – яєць і яєчних продуктів.
“У 2015 році тільки 3 підприємства мали доступ до ринку Молдови. Така динаміка відкриває широкі перспективи співробітництва між країнами в агросекторі в майбутньому”, – підкреслив Павленко.
Нагадаємо, 29 грудня Європейська комісія надала 10 українським виробникам молочної продукції доступ на ринок ЄС з 10 січня 2016 року.
Згідно опублікованим списком, в число тих, хто отримав дозвіл на експорт «молочки» до Євросоюзу, увійшли підрозділи компанії «Молочний альянс» (Яготинський маслозавод і Золотоніський маслоробний комбінат), «Лакталіс» («Лакталіс-Миколаїв» і «Молочний дім») , «Мілкіленд» (Недригайлівський сирцех і Роменський молочний комбінат підприємства «Рось», «Менський сир» підприємства «Прометей»), компанія «Люстдорф», Львівський холодокомбінат і «Гадячсир».
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас