У країнах світу вживають додаткових заходів безпеки в місцях святкування Нового року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У країнах світу вживають додаткових заходів безпеки в місцях святкування Нового року

Світ
133
Влада низки великих міст у світі вживає додаткових заходів щодо забезпечення безпеки напередодні святкування Нового року, повідомляють у четвер європейські ЗМІ.
Так, в Парижі, постраждалому в листопаді від кровопролитних терактів, в ніч на 1 січня будуть чергувати 11 тис. поліцейських, військових і пожежників. Роком раніше їх було 9 тис. правоохоронці, серед іншого, будуть уважно оглядати людей, охочих зустріти 2016 на Єлисейських полях. Міська влада відмінила святковий феєрверк і скоротила тривалість деяких інших заходів.
У Брюсселі, в якому кілька днів тому затримали двох осіб, що збиралися, за даними слідства, провести теракти під час святкування Нового року, всі організовувані зазвичай владою новорічні святкові заходи скасовано, у тому числі і феєрверк. Мер міста Ів Майер пояснив, що подібне рішення було прийнято “з урахуванням існуючого ризику”.
У Берліні вирішили не скасовувати феєрверк, однак ввели посилені заходи безпеки. Прохід в центр міста буде можливий через шість поліцейських КПП. У найбільш популярних берлінських місцях святкування Нового року, зокрема, в районі Бранденбурзьких воріт, співробітники поліції мають намір додивлятися всі без винятку сумки і рюкзаки.
У Мадриді влада вирішила обмежити допуск людей в новорічну ніч на центральну площу Пуерта-дель-Соль: там зустріти 2016 рік зможуть близько 25 тис. осіб, і це незважаючи на те, що площа здатна вмістити 75 тис. осіб. Крім того, учасникам свята належить покинути площу не пізніше 1:30 за місцевим часом.
В австрійській столиці не скасовували святкові заходи, проте в поліції пообіцяли вкрай уважно стежити за безпекою.
Підвищили заходи безпеки не лише в містах Європи. Так, мер Нью-Йорка Білл де Блазіо запевнив, що в його місті прийняті “найсерйозніші заходи безпеки за весь час”, щоб виключити можливість атак терористів.
“Планування проведено на чудовому рівні. Наше місто краще за всіх у США готовий до того, щоб зупинити тероризм”, – додав мер. На одній тільки площі Таймс-сквер і на підходах до неї в новорічну ніч чергуватимуть приблизно 6 тис. співробітників поліції.
Влада Австралії направляє на новорічне чергування в найбільші міста країни додатково тисячі поліцейських. Аналогічні заходи прийняли і влада Туреччини в Стамбулі і Анкарі.
Підвищена увага безпеці приділяється і в Японії. Приміром, в метро Токіо та в інших громадських місцях столиці розклеєні безліч плакатів, прізвищах бути уважними щодо підозрілих речей і людей , що вели себе дивно.
У Пекіні в торгових і барних районах ще перед Різдвом був введений режим підвищеної небезпеки, і туди направили озброєних поліцейських.
У Малайзії особливу увагу приділили охороні Куала-Лумпура. За останні два роки в Малайзії були затримані понад 150 осіб, пов’язаних, з угрупованням “Ісламська держава” (заборонена в РФ), і деякі із затриманих планували атакувати саме малазійську столицю.
Безпека столиці Таїланду Бангкока в Новий рік будуть забезпечувати до 5 тис. осіб, включаючи саперів, а Індонезії – 150 тис. поліцейських, причому понад 9 тис. спрямовані на острів Балі – відомий курорт.
Поліція Кенії також закликає співгромадян бути акуратними на Новий рік.
“Кенії слід весь час проявляти пильність і розуміти, що ми маємо справу з справжній терористичною загрозою з моменту розпаду “Аш-Шабаба” на дві групи, одна з яких підтримує “Аль-Каїду” (заборонена в РФ), а друга – “Ісламський держава”, – заявив головний інспектор місцевої поліції Джозеф Бойннет.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас