Локомотивом розвитку страхового ринку України в 2016 р залишиться ОСАЦВ - думка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Локомотивом розвитку страхового ринку України в 2016 р залишиться ОСАЦВ - думка

Фондовий ринок
189
Локомотивом розвитку страхового ринку України в 2016 році залишиться ОСАЦВ, повідомив агентству президент Ліги страхових організацій України Олександр Філонюк.
У той же час він висловив жаль, що в даний час приймається безліч рішень, не погоджених із страховим ринком, що перешкоджає розвитку та ефективному функціонуванню системи обов’язкового страхування відповідальності.
“Думаю, необхідно звернути увагу на конкурентне середовище, створене членами Моторного (транспортного) бюро України (МТСБУ) в останні 10 років, а саме – високі комісійні виплати (близько 50%), демпінг, проблеми з врегулюванням збитків, затягування термінів страхових відшкодувань, некоректне внесення даних в центральну базу даних тощо. “, – підкреслив президент Ліги.
На його думку, сьогодні МТСБУ приймає рішення, властиві регулятору ринку – Нацкомфінпослуг. Це стосується вимог до платоспроможності страховиків, ліквідності їх активів і виконання ними норм чинного законодавства.
Враховуючи увагу, яку приділено в країні питанню дерегуляції, створення додаткових вимог до членів МТСБУ та дублювання функцій регулятора створює нові бюрократичні бар’єри, ускладнює взаємини на ринку. “Наскільки вони доцільні й ефективні, чи потрібно таке дублювання завдань Нацкомфінпослуг, це продовжує залишатися проблемним питанням”, – говорить А.Філонюк.
За його словами, в 2016 році зміниться в порівнянні з 2015 роком і ситуація на ринку КАСКО. Якщо в 2015 році при обвалі ринку продажів нових автомобілів різка девальвація гривні послужила причиною зростання сегмента КАСКО в грошовому вираженні при падінні за кількістю укладених договорів, то 2016 і ймовірність стабілізації курсу НБУ можуть призвести до стиснення сегмента КАСКО в грошовому вираженні.
“На жаль, тривають з’ясування стосунків між страховиками з приводу градації на великі, середні і невеликі компаній. Упевнений, питання обсягів премій не є принциповим. Принципово те, наскільки страхова компанія є платоспроможною, наявність у неї сформованих резервів, ліквідних активів, наскільки вона публічна, а також як сумлінно і якісно виконує взяті на себе зобов’язання. А хто великий, середній або малий – не головне. В історії вже бачили великих страховиків – і де вони зараз? Те ж саме стосується середніх і невеликих компаній “, – зазначив Президент Ліги.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас