За 2015 рік було люструвано 860 чиновників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За 2015 рік було люструвано 860 чиновників

Казна та Політика
238
У 2015 році в Україні звільнено 860 чиновників, які потрапили під дію закону про очищення влади. Вони внесені до держреєстру Мін’юсту із забороною обіймати посади протягом 10 років, повідомляє Громадський люстраційний комітет на своїй сторінці в Facebook.
“2557 людей внесені до реєстру осіб, які підлягають люстрації за 9 місяців роботи. Усім їм заборонено обіймати посади протягом 10 років”, – йдеться в повідомленні.
Звільнено 42 чиновника, процедура люстрації щодо яких не була відразу завершена: екс-заступник міністра внутрішніх справ, перший заступник керівника Нацполіції Василь Паскал, начальник київської міліції Олександр Терещук, командувач сухопутних військ ЗСУ Анатолій Пушняков.
Також повідомляється, що люстраційним заборонам підлягають 21 народний депутат діючого VIII скликання. У їх числі – члени партії Опозиційний блок Юрій Бойко, Олександр Вілкул, Михайло Добкін, Сергій Льовочкін, Наталія Королевська, Нестор Шуфрич та інші. Також люстрації підлягають позафракційні депутати Едуард Матвійчук, Віктор Балога та Сергій Ківалов, по два депутата від БПП і Волі народу, по одному – з Радикальної партії і партії Відродження.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас