У Брюсселі скасовуються новорічні святкові заходи і феєрверки - мер — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Брюсселі скасовуються новорічні святкові заходи і феєрверки - мер

Світ
239
Влада Брюсселя прийняла рішення скасувати новорічні святкові заходи і запуск феєрверків, повідомляє в середу бельгійська франкомовна телерадіокомпанія РТБФ з посиланням на мера міста Івана Майора.
“Разом з міністром внутрішніх справ ми прийняли рішення не організовувати свята увечері в четвер”, – наводить ЗМІ слова мера.
Після паризьких терактів в Бельгії зберігається третій рівень терористичної загрози з чотирьох існуючих, нагадує РТБФ.
Перед прийняттям такого рішення, повідомив телеканал, мер отримав ввечері в середу доповідь Органу з координації аналізу загроз (OCAM), який не містив пропозицій змінити чинний третій рівень загрози. Потім він ознайомився з думкою антикризового центру, і, нарешті, порадився з міністром внутрішніх справ Яном Ямбоном, щоб знати позицію федеральної влади.
На підставі цих консультацій було ухвалено рішення скасувати публічні святкування. У передноворічний вечір продовжить роботу тільки різдвяний базар, який вже розгорнуто в центрі Брюсселя.
І.Майор при цьому уточнив, що безпека людей, які попрямують в новорічну ніч в центр столиці для прогулянок або відвідування ресторанів, буде забезпечена силами правопорядку.
Раніше муніципальна влада готувала масове святкування Нового року в пішохідній зоні в центрі Брюсселя з виконанням музичних хітів 2015 року та світломузичним спектаклем, при цьому посиливши охорону кварталу святкувань. Затягувалося тільки рішення про традиційний новорічний феєрверк. Проте мер в кінцевому рахунку прийняв рішення скасувати всю програму гулянь, на які очікували більш 50 тис. учасників.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас