Вступ до НАТО підтримують 43% українців (соцопитування) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вступ до НАТО підтримують 43% українців (соцопитування)

Казна та Політика
1628
Найкращим варіантом забезпечення безпеки для України 43% українців вважають вступ до НАТО.
Про це свідчать оприлюднені результати опитування фонду “Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва” та Київського міжнародного інституту соціології.
Водночас за позаблоковий статус виступають 29% опитаних.
“Більшість населення вважає, що найкращим варіантом забезпечення безпеки для України був би вступ до НАТО – так відповіли 43% населення. Позаблоковий статус відстоюють 29%, а підтримка військового союзу з Росією та іншими країнами СНД впала до рекордного значення – 5%”, – йдеться в повідомленні.
Проте в цьому питанні є суттєві регіональні відмінності. Зокрема, членство в НАТО підтримують у Західному (67%) та Центральному (50%) регіонах, у Південному (51%), Східному (39%) і Донбасі (51%) виступають за нейтральний статус України.
Опитування провели фонд “Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва” та Київський міжнародний інститут соціології з 15 по 25 грудня 2015 року.
Опитано 2040 респондентів старше 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму. У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося тільки на підконтрольних Україні територіях.
Як відомо, президент України Петро Порошенко вважає, що на перехід на стандарти НАТО Україні потрібно 5-6 років, після чого можна буде вже починати дискусії про вступ до Альянсу. За його словами, питання безпеки для України є надзвичайно актуальним у ситуації, коли країна стала об’єктом агресії. “НАТО сьогодні один з найбільш ефективних механізмів забезпечення безпеки”, – сказав Порошенко.
Питання про вступ України до НАТО, за словами президента, буде винесено на всенародний референдум. Але зроблено це буде після того, як країна відповідатиме всім стандартам Альянсу.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас