Наповнити бюджет України можна за рахунок емігрантів, - економіст — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Наповнити бюджет України можна за рахунок емігрантів, - економіст

Казна та Політика
12526
Українська держава не використовує всі можливі шляхи наповнення бюджету, які поширені у світі. Наприклад, виготовлення “бондів діаспори” — цінних паперів, які продають іноземцям українського походження.
Про це сказав експерт з питань податкової політики Інституту соціально-економічних досліджень Юрій Федчишин.
“Є додаткові ресурси роботи з громадянами України, які дозволили б отримати додаткові надходження в бюджет. Наприклад, існують так звані бонди діаспори, коли певний вид цінних паперів продають іноземцям українського походження”, — пояснив експерт.
Він уточнив, що Україна могла б суттєво збільшити надходження інвестицій в країну, поліпшивши банківське та холдингове законодавство.
“Також ми не використовуємо такий ресурс, як вихід України на міжнародні фінансові операції, у нас недосконале холдингове і трастове законодавство. Тому ми не можемо конкурувати в тих сферах, де Україна може бути привабливою для інвесторів тим, що вона являє сама по собі, тільки своїм законодавством, тільки своїм бізнес-кліматом, незалежно від того, які у нас природні ресурси. Просто коли у нас є адекватне банківське законодавство, холдингове законодавство, яке дозволяє використовувати Україну як перспективну транзитну державу, це був би дуже непоганий ресурс”, — підсумував економіст.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас