Китай відповів Україні та Польщі особливе місце в долі "Шовкового шляху" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай відповів Україні та Польщі особливе місце в долі "Шовкового шляху"

Казна та Політика
1748
Стабілізація обстановки в Україні та її подальше зближення з Польщею буде потужним чинником, від якого залежить майбутнє транзитного “Шовкового шляху” з Китаю до Європи.
Про це заявили представники китайських держкомпаній PKP Cargo і Zhengzhou International Hub, повідомляє “Польське Радіо”.
Відзначається, що новий транзитний шлях з Китаю до Європи проходить через Центральну Азію, Азербайджан, Грузію і Туреччину. Однак міжнародний проект нового Шовкового шляху включає в себе кілька гілок. На Польщу Китай зробив особливу ставку: 16 червня в Варшаві підписали лист про наміри, який визначає обсяг і умови співпраці польської залізничної компанії PKP Cargo і китайського Zhengzhou International Hub. У цьому проекті Україна є країною-транзитером, а відновлення миру на її території стане запорукою успішної побудови “Шовкового шляху”.
PKP Cargo і Zhengzhou International Hub вже створили спільне підприємство, яке буде розвивати величезний склад в містечку Малашевіце в Люблінському воєводстві. Там створюється база, завдяки чому Малашевіце має можливість стати головним логістичним центром доставки контейнерів, що перевозяться залізничним транспортом між Китаєм і Європою.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас