Нацбанк створює список попередньо кваліфікованих інвесторів неплатоспроможних банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк створює список попередньо кваліфікованих інвесторів неплатоспроможних банків

Кредит&Депозит
467
Національний банк України (НБУ) має намір створити перелік попередньо кваліфікованих осіб для інвестування в неплатоспроможні банки, повідомляється на веб-сайті регулятора.
Відповідна постанова НБУ № 942 “Про затвердження Положення про порядок попередньої кваліфікації осіб, які можуть брати участь у виведенні неплатоспроможних банків з ринку” прийнята 24 грудня 2015 року.
Згідно з документом, центробанк визначає вимоги до осіб, які зможуть брати участь у конкурсі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) по виведенню з ринку неплатоспроможних банків (фізичні та юридичні особи, банки України в якості приймаючих банків). При відповідності осіб встановленим вимогам до ділової репутації та фінансового стану, регулятор включає їх у вищевказаний перелік.
Попередньо кваліфіковані особи, що у конкурсі Фонду гарантування, подають Нацбанку актуалізовану інформацію і проходять додаткову перевірку під час конкурсу. Переможець конкурсу погоджує з Національним банком придбання істотної участі в неплатоспроможних банків.
“Створення такого переліку допоможе якісно обробляти заявки інвесторів в стислі терміни. Зокрема, якщо на розгляд документів інвестора щодо придбання чи збільшення істотної участі в банку в звичайному режимі відводиться три місяці, то при продажу неплатоспроможного банку Національний банк має всього два дні на обробку пакету документів. Перелік попередньо кваліфікованих осіб дозволить заздалегідь опрацювати документи і тільки оновлювати дані у разі необхідності “, – коментує прес-служба регулятора.
Як наголошується в повідомленні, Положення погоджено з ФГВФО.
Постанова НБУ набуває чинності на наступний день після її опублікування.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас